Mnogo smo očekivali, a malo dobili - Desetkovani Junajted "ugušio" Liverpul na Enfildu

Autor: Mladen Heleta
nedelja 17.12.2023.
19:24
Izvor: Sportske.net

Arsenal je ponovo lider Premijer lige.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Mančester junajteda remizirali su bez golova na Enfildu, u velikom derbiju koji je odigran u sklopu 17. kola engleske Premijer lige.

Tim Jirgena Klopa je bio veliki favorit uoči ovog duela, što zbog mnogo bolje forme, što zbog činjenice da je Junajted bio desetkovan, ali je osporavani Erik ten Hag jako dobro pripremio ovaj meč, njegova ekipa je defanzivno bila besprekorna i zasluženo je odnela bod sa terena najvećeg rivala.

Liverpul je propustio priliku da se vrati na čelo tabele i sada sa 38 bodova deli drugo mesto sa Aston Vilom. Arsenal je lider sa bodom više.

Mančester junajted je sedmi sa 28 bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme na Enfildu donelo je dinamičan fudbal, očekivanu dominaciju Liverpula, ali i hrabru igru Junajteda, koji je konačno ove sezone kvalitetno stajao u defanzivi.

Iako se sve vreme igralo ispred gola Onane, domaćinu je nedostajao završni pas, kako bi ušao u neku veliku šansu.

Liverpul je najbliži pogotku bio u 29. minutu, kada je tukao Van Dajk, a Onana sjajnom intervencijom izbacio loptu u korner.

U drugom poluvremenu se igralo na isti način, a borba i dueli su bili još žešći.

Liverpul je i dalje kružio oko defanzivnog bloka Mančestera, nije mogao da ga probije, a jako blizu vođstva bio je u 65. minutu. Salah je lepo odložio loptu za Trenta, ovaj je otvorio stopalo i gađao sam ugao sa 20-ak metara, ali je bio neprecizan za svega nekoliko centimetara.

U 67. minutu je Junajted pravo niotkuda stvorio najbolju priliku na utakmici.

Mektominej je podvalio fantastičan pas kroz poslednju liniju "redsa" i "spojio sa golom" Hojlunda. Danski napadač je izašao sam pred Alisona, mogao je da bira gde će da pošalje loptu, ali je izabrao najgore moguće rešenje i silovitim udarcem pogodio dobro postavljenog brazilskog golmana.

Nakon toga su usledili novi napadi Liverpula, pokušavali su domaći udarcima sa distance, jer nisu mogli da nekim lucidnim pasom razbiju "bedem" ispred gola Onane. Nije im se dalo večeras i ostali su bez dva boda koja su svakako planirali.

Gosti su meč završili sa desetoricom, pošto je Dalo dobio drugi žuti karton u 94. minutu. Bilo je kasno za Liverpul da proba da materijalizuje brojčanu prednost.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke