Moćna Selta pregazila Viljareal, finalista Lige Evrope ponižen kod kuće

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
20:27
Izvor: Sportske.net

Gosti ne odustaju od Evrope.

 EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaleri Selte iz Viga načinili su jedno od većih iznenađenja ovog vikenda pošto su u derbiju 35. kola La Lige ubedljivo slavili na gostovanju Viljarealu 4:2 i tako zadržali šanse da ih naredne sezone gledamo u evropskim takmičenjima.

Viljareal kao da je mislima već u finalu Lige Evrope, gde će se 26. maja sastati u Gdanjsku protiv Mančester junajteda, a već u prvom poluvremenu čak tri lopte završile su u njihovoj mreži.

Najpre je u 19. minutu Santi Mina doveo goste iz Viga u vođstvo nakon sjajnog skoka i udarca glavom posle centaršuta sa leve strane. 

Viljareal se trgao i izjednačio već nakon šest minuta kada je Moi Gomez na isti način iskoristio sjajan solo-prodor i centaršut Rubena Penje.

Već u 34. minutu Mina je vratio vođstvo Selti pogotkom sa penala, a prednost gostiju je u trećem minutu nadoknade dodatno uvećao i Brais Mendez posle još jednog penala.

Kraj prvog poluvremena obeležile su tenzije i prigovori domaćih igrača, što je za posledicu imalo isključenje čak dvojice igrača "žute podmornice".

Brojčanu prednost gosti su dodatno uvećali u nastavku igre pošto su do četvrtog pogotka stigli u 57. minutu zahvaljujući Augustu Solariju.

U tom trenutku ritam meča je spao, ali je Žerard Moreno uspeo da u 87. minutu ublaži minus Viljareala golom sa penala.

Viljareal je čak četvrtim porazom u ligi u poslednjih nešto manje od mesec dana ostao na šestom mestu, koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone, dok će Selta pokušati sve da pobedama u poslednja dva kola izbore rezultat koji ih vodi u Evropu.

U tome im neće biti lako, jer ih očekuju dueli protiv Hetafea, Barselone i direktnog konkurenta Betisa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke