Moćni Ajntraht osvojio London, nemačko finale LE na vidiku!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 28.04.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Kostićev tim savladao Vest Hem.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta slavili su na gostovanju Vest Hemu 3:1 u prvom meču polufinala Lige Evrope i tako napravili krupan korak ka plasmanu u finalu gde će igrati protiv boljeg iz duela Red Bul Lajpciga i Glazgov Rendžersa gde je nemački tim večeras slavio 1:0 na domaćem terenu pogotkom Anhelinja.

Ajntraht je poveo već u prvom minutu golom Knaufa. Tačnije, fudbaler gostiju je već nakon 50 sekundi odlično ispratio centaršut Bornea i pored neopreznog Fornalsa postigao gol pred punim tribinama stadiona u Londonu.

Vest Hem je uzvratio u 14. minutu kada je Boven pogodio stativu, a velike zasluge za ovakav ishod idu golmanu Ajntrahta Kevinu Trapu koji je dovoljno zakačio loptu da ne završi u mreži.

Domaćin je ipak izjednačio u 21. minutu nakon prekida golom Antonija kojem je prethodio odličan šut Kurta Zume.

U 39. minutu Knauf je najbolju priliku za Ajntraht još od gola u prvom minutu, ali je lopta otišla tik pored gola.

Ajntraht je poveo u 54. minutu golom Kamade, koji je u izvanrednoj akciji nemačkog tima imao najlakši zadatak, da ubaci loptu u mrežu nakon što ju je Areola odbio na peterac.

Početkom 69. minuta Vest Hem je bio najbliži izjednačenju kada je Verahma pogodio stativu.

Desetak minuta kasnije Kamada je pogodio stativu zahvaljujući odličnom bloku Dousona, koji je najzaslužniji što Ajntraht nije treći put na meču postigao gol.

Boven je u prvom minutu nadokande izvanredno šutirao makazicama, ali je lopta pogodila prečku Trapovog gola i vrlo verovatno da će u konačnom zbiru ovaj detalj rešiti budućeg finalistu.

Revanš mečevi su na programu narednog četvrtka, a finale je zakazano za 18. maj u Sevilji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke