Moćni Leverkuzen na korak od duple krune - Silovito u finale kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2024.
22:37
Izvor: Sportske.net

Čeka se još samo da se fantastična sezona i zvanično kruniše trofejima.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

''Kaznena ekspedicija'' pod komandom Ćabija Alonsa večeras je u velikom stilu izborila plasman u finale nemačkog kupa.

Lider Bundeslige je u polufinalu protiv Fortune iz Dizeldorfa u potpunosti opravdao ulogu velikog favorita. ''Farmaceuti'' su na svojoj ''Baj Areni'' trijumfovali sa 4:0, pa će se u finalu za trofej boriti protiv ekipe Kajzerslauterna koja je sinoć bila bolja od Sarbrikena.

Leverkuzen je poveo već u sedmom minutu meča kada je Patrik Šik posle duge akcije domaćih asistirao za Frimponga, a ovaj iskosa sa desne strane pogodio mrežu - 1:0.

Pokušala je drugoligaška ekipa iz Dizeldorfa da zatim premesti težište igre na protivničku polovinu, ali ju je to skupo koštalo. Leverkuzen je u 20. minutu izveo munjevitu akciju, a višak prostora pred kaznenim prostorom gostiju je na najbolji način iskoristio Adli koji sa petnaestak metara, iskosa sa leve strane šalje oštar i precizan udarac po zemlji u suprotni ugao - 2:0.

Ako je i bilo ikakvih dilema oko pobdnika, sve ih je raspršio Florijan Virc koji je na asistenciju Adlija povisio na nedostižnih 3:0, već u 35. minutu meča.

U nastavku rutinsko odrađivanje posla kvalitetnijeg domaćina, a konačnih 4:0 postavio je Virc svojim drugim golom, ovoga puta iz jedanaesterca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke