Real bez milosti, ultimatum za Modrića!

Autor: Mladen Heleta
utorak 07.02.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Ne bi bio prvi put da se Real odriče svojih legendi.

EPA-EFE/Manuel Lorenzo
EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Povezane vesti

Real Madrid je rezultatski najveći klub na svetu i tu nema dileme, ljutilo to nekog ili ne. Trofeji dovoljno govore u prilog ovoj tvrdnji.

Ali Real svojim poslovnim potezima van terena nikako ne dokazuje svoju veličinu. Madriđani nemaju baš osećaja da svoje zvezde istrpe i kada su na zalasku i dopuste im da karijeru završe na "Santjago Bernabeu" stadionu. Tako smo samo u skorijoj istoriji imali priliku da gledamo jednog Fernanda Jera u dresu Boltona, Raula u dresu Šalkea, Mičela Salgada u dresu Blekburna... Sada gledamo Serhija Ramosa u dresu Pari Sen Žermena, Kristijana Ronalda u dresu Al Ahlija, Marsela u dresu Olimpijakosa... Sve su ovo igrači koji su ispisali najslavnije stranice u istoriji Reala, ali kada su počeli da padaju, Real ih se bez milosti odricao, što baš i nije odlika velikih klubova.

Sada je red došao na Luku Modrića, čoveka koji u Realu igra od 2012. godine, koji je u ovom klubu osvojio sve, samo Ligu šampiona pet puta. U Madridu je postao jedan od najboljih igrača sredine terena svih vremena. Da li će to biti dovoljno da slavnu karijeru završi u belom dresu?

Luki Modriću u junu ističe ugovor sa Real Madridom i još nije sigurno hoće li ga produžiti. Obostrana želja za nastavkom saradnje i dalje postoji, ali Real je taj koji je postavio jedan uslov o kom ne želi da pregovara. Bolje reći, postavio je ultimatum.

Taj ultimatum se odnosi na to da Modrić (37) mora da završi sa igranjem za reprezentaciju Hrvatske.

Pisalo se i za vreme Mundijala kako je trener Reala Karlo Anćeloti bio uveren da će se Modrić od nacionalnog tima oprostiti u Kataru, ali osvojena bronza, kao i činjenica da Hrvatska u junu igra fajnal-for UEFA Lige nacija, probudili su u Modriću nove emocije i očigledno mu se i dalje igra za svoju državu.

Stoga je Realov ultimatum jako težak izazov za Modrića, koji je za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje odigrao 162 utakmice i postigao 23 gola. I koji je toliko puta naglasio da će igrati za Hrvatsku dok god joj je potreban.

Poznato je da je Luka sa selektorom Zlatkom Dalićem već dogovorio da će igrati završni turnir Lige nacija, za šta mu Real verovatno neće praviti problem, jer se igra odmah nakon završetka klupske sezone. 

Problem su kvalifikacione utakmice za EURO u Nemačkoj, koje su na programu već krajem marta. O njima se Modrić još nije izjasnio, tako da Hrvati i dalje ne znaju hoće li se on 25. marta pojaviti na prvoj utakmici protiv Velsa.

Real se inače trenutno nalazi u Maroku, gde ga sutra čeka polufinalni meč Svetskog klupskog prvenstva protiv Al Ahlija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke