Modrić: "Ovako je slađe", Lovren: "Karakter po užasnom terenu"

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.11.2021.
18:10
Izvor: Sportske.net

Dvojac "Vatrenih" nije sumnjao u prolaz.

EPA-EFE/Wolfgang Rattay
EPA-EFE/Wolfgang Rattay

Povezane vesti

Reprezentativci Hrvatske Luka Modrić i Dejan Lovren istakli su da je teško izvojevana pobeda protiv Rusije za plasman na Mundijal bila zaslužena.

Hrvati su u finišu meča slavili 1:0 zahvaljujući autogolu ruskog defanzivca i poslali današnjeg rivala u baraž, sebi izborili vizu za Katar.

Posle meča Modrić je rekao da je pobeda slađa kada je izvojevana na ovaj način.

"Bila je to jako teška utakmica. Mislim da smo od početka nametnuli ritam i da smo odigrali fenomentalnu utakmicu. Šteta što je ranije nismo otvorili sa golom, bilo bi više pogodaka. Na kraju smo dali srećan gol, ali ovako je slađe", rekao je Modrić posle meča, a preneo Sport klub.

Uprkos tome što ih je autogol odveo u Katar, Modrić smatra da je pobeda zaslužena.

"Mislim da bili strpljivi i radili šta se tražilo. Verovali smo do poslednjeg trenutka. Došli smo na srećan način do vođstva, ali smo po ga po htenju i borbenosti zaslužili. Presrećni smo. Idemo na SP što ova ekipa zaslužuje", naveo je prvotimac Real Madrida.

Potvrdio je da će predvoditi reprezentaciju u Kataru.

"Imamo godinu dana uživanja i pripremanja kako bismo bili pravi tamo", zaključio je Modrić.

Njegov saigrač Dejan Lovren kazao je plasman na SP zaslužen.

"Od prvog minuta smo bili borbeni i ovo je jedna od najboljih utakmica u tom pogledu uprkos užasnom terenu. Nismo ima dali ni sekunde odmora. Čim je počela utakmica i kada su prve dve lopte stale zapitali smo se šta je ovo, ali smo pokazali karakter i znanje u teškim uslovima, ali vođstvo je bilo trenutka", rekao je on.

Rekao je da gaji respekt prema klupskim saigračima koji su danas bili na suprotnoj strani.

"Moglo je biti obrnuto. Nema tu nikakvog zadirkivanja", zaključio je štoper Zenita istakvaši uverenje da će ostvariti dobar rezultat u Kataru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke