Moguće je! Dušan Vlahović u tandemu sa najboljim napadačem na svetu?

Autor: Boris Jovanović
subota 27.05.2023.
10:13
Izvor: Sportske.net

Ako žele Dušana, oni sigurno mogu sebi da ga priušte...

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Dušan Vlahović je juče trenirao sa ekipom, ali je malo verovatno da će početi meč protiv Milana u nedelju uveče na "Alijancu". Italijani spekulišu da je verovatno odigrao poslednje minute za klub, da će Juventus morati da ga proda kako bi pokrio rupe zbog neigranja u Ligi šampiona.

Gazeta Delo Sport tvrdi da je u akciju krenuo Pari Sen Žermen. Oni traže napadača, to je istina, Mesi izgleda odlazi, žele da se oslobode Nejmara, a fudbaler koji je trebalo da bude vođa napada, Ekitike nije se snašao i on će se vratiti u Rems.

Nema mesta za Ikardija koji je na pozajmici u Galatasaraju, pa će klub po svemu sudeći tražiti dvojicu ili trojicu napadača koji bi kompletirali ofanzivu i bili okupljeni oko Mbapea.

Vlahović je realna opcija, on je jedan od najboljih napadača na tržištu, klasičan špic kakvog PSŽ ne uspeva da nađe od Kavanija. Uz Srbina, ustremiće se na svog bivšeg napadača Musu Diabija koji je sada u Leverkuzenu, pominje se i Kolo Muani iz Ajntrahta, ali on je navodno bliži PL. Vlahoviću bi posao mogao da pokvari Hari Kejn, ali je on skuplji i dosta stariji, plus treba pregovarati sa Livijem što niko ne želi.

Parižani treba da reše pitanje trenera, videćemo da li bi Galtije mogao u nedostatku dobrih solucija da ostane, što je malo verovatno. Cirkulišu imena Naglesmana, Kontea, Galjarda, i dalje se pominje Zidan, ali za sada niko pouzdano nije utvrdio da Al-Kelaifi pregovara sa novim trenerom. Pomenuta imena se vrte i u kombinacijama za nekoliko drugih klupa.

Jedna od opcija koju PSŽ ima je da ponudi "kusur" u igračima Juventusu, naravno da bi hteli da prodaju Paredesa, ali Juve na to neće pristati. Ovaj svetski prvak bi mogao da završi poput Ikardija u Galatasaraju koji zanimljivo hoće i Di Mariju. Ikardi kao varijanta u razmeni za Dušana ne dolazi u obzir, a jedini pravi mamac bi mogao da bude Marko Verati. Njegov menadžer Rafaela Pimenta (preuzela igrače i agenciju od preminulog Mina Rajole) je već rekla da je Verati silno motivisan da se konačno vrati u Italiju i zaigra u Seriji A. Ali, njegova plata bi svakako bila opterećenje za Juve.

PSŽ nije problem da plati 70 miliona za Vlahovića, ali treba reći da traže pojačanja i u drugim linijama tima, da teško mogu da prodaju svoje igrače koji imaju ogromna primanja. Ugarte iz Sportinga koga hoće i Čelsi ima klauzulu od 60 miliona. Žele i još jednog francuskog reprezentativca, Lukasa Ernandeza, u slučaju da ne dovedu Škrinjara, Ramos ostaje, ali Dialo koji se vraća sa pozajmice iz Lajpciga neće dobiti šansu, potreban im je centralni bek, tim pre što se sve glasnije priča o prodaji jednog od kapitena, Kimpembea. 

Juventus ponavlja da računa na Vlahovića, ali su izvori bliski klubu "došapnuli" medijima da čekaju ponudu 70+ miliona kako bi vratili uloženi novac i pokrili gubitke od neigranja u evropskoj eliti.

Ako PSŽ želi Vlahovića, dobiće ga, čini se da Atletiko Madrid teško može da parira konkurenciji Čelsija i "Svetaca", pa, ako bude menjao klub, Dušan će verovatno igrati u PL ili u Francuskoj. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke