Mogul ne odustaje od kupovine Čelsija, sledi transformacija?

Autor: Nemanja Janošev
petak 11.03.2022.
10:50
Izvor: Sportske.net

Glavna tema fudbalskih medija u svetu je ovih dana Čelsi.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Britanski biznismen Nik Kendi i dalje je zainteresovan za kupovinu Čelsija, prenosi "Sportsmail".

Uprkos brojnim sankcijama koje su uvedene Romanu Abramoviču i samom klubu, zainteresovani kupci nisu povukli svoje intencije da postanu novi vlasnici Čelsija. Prvi među njima koji se oglasio javno, odnosno, preko svog PR-a jeste Nik Kendi, koji je priznao da je veliki navijač ovog kluba.

"Proučavamo detalje prodajnog oglasa i i dalje smo spremni da uputimo ponudu. Sigurno, ovo je vreme velike neizvesnosti za navijače Česija", rekao je Kendijev PR za "Sportsmail".

Kendi priprema ponudu zajedno sa još nekolicinom investitora, ali prodaja Čelsija trenutno ide otežanim putem zbog sankcija vlade Ujedinjenog kraljevstva. Proces bi mogao da potraje, ali uprkos patnji kroz koju trenutno prolaze, navijači "plavaca" bi na kraju mogli da budu srećni, posebno ukoliko klub završi u rukama Kendija. Naime, on je osvedočeni navijač Čelsija, planira da već u nedelju prisustvuje na "Stamford bridžu" gde će gostovati Njukasl i ubeđen je da bi aktuelni prvak Evrope pod njegovim rukovodstvom poslovao pozitivno. To je i dobra i loša vest za navijače ovog kluba budući da se ne bi trošilo kao u eri Romana Abramoviča. Čelsi je u deficitu od 145 miliona funti iz prošle godine, a Kendijev plan je da sa novim investitorima proširi poslovanje na američkog tržište i privuče ulaganja u klub. Takođe, veruje se da želi da renovira "Stamford bridž".

Ne treba otpisati ni ostale potencijalne kupce. Tod Beli i Hansjorg Vajs su na Abramovičev sto već stavili ponude veće od dve milijarde funti, a veliko interesovanje iskazali su vlasnik Njujork Džetsa Vudi Džonson, te prvi čovek Čikago Kabsa Tom Rikets.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke