Mohamed Salah je žrtva nesrećnih okolnosti?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.01.2022.
15:10
Izvor: Sportske.net

Hoće li Egipćanin potpisati novi ugovor o kojem se toliko priča?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah trenutno se nalazi na Afričkom kupu nacija, ali tema broj jedan kada je on u pitanju jeste njegov novi ugovor sa klubom.

"Princ Egipta" je pre nekoliko dana javno govorio na temu svog ugovora sa Liverpulom ističući još jednom da obožava klub i da je sve u rukama čelnika "crvenih" koji znaju šta on želi. Povodom toga oglasio se i Jirgen Klop koji je optimističan povodom pregovora koji su se odužili.

Salahu ugovor sa Liverpulom ističe već naredne sezone, ubedljivo je najbojitiji strelac ekipe otkako je stigao u klub 2017. godine, a dakako je i od tada i među najboljim igračima sveta. U međuvremenu je uspeo da postavi novi rekord Premijer lige sa 32 postignuta gola u jednoj kampanji. Alan Širer i Endi Kol imaju dva više, ali se tada igralo 42 utakmice u odnosu na sadašnjih 38.

Sve u svemu, Liverpul bi voleo da on ostane i smatraju da još može da doprinese, ali američki vlasnici gledaju i drugu stranu priče. Veruju da im se ne isplati da ispune Salahove zahteve koji su veći od 400.000 funti na nedeljnom nivou. Licitira se da li je 400.000 ili 420.000, ali "Fenvej sports grupa" se usteže iz prostog razloga. Bio bi to ugovor na barem pet godina, a Salah će u junu napuniti 30 leta. Veruju da to nije isplativa investicija budući da je pitanje može li u narednim sezonama ponavljati iste partije. Stoga razmišljaju da je bolje uložiti u mlađeg igrača i oko njega graditi budućnost.

Recimo, Virdžil van Dajk je sa svojih 30 godina nedavno potpisao troipogodišnji ugovor uz platu od 220.000 funti. "Životni vek" štopera je duži, uz to Salah zahteva praktično duplo veću platu od Holanđanina. S razlogom, naravno, ali više nije mladić i dolazi se do teze da bi Egipćanin mogao biti žrtva sopstvenog nešto kasnijeg uspeha, smatraju engleski mediji.

Reči Jirgena Klopa su optimistične. Zašto bi nemački stručnjak uopšte govorio pozitivno o pregovorima ukoliko zaista ne teče u tom smeru. Dobro je poznato da on nema dlake na jeziku, verovatno bi preko medija pokrenuo inicijativu i pritisnuo vlasnike da ubrzaju proceduru i daju mu to što želi, ali "FSG" posluje strateški, uostalom, bez njihovog ulaganja i pravog izbora ljudi ne bi bilo ni povratka Liverpula na mapu najjačih i najmoćnijih timov asveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke