Monako diše za vrat PSŽ-u, minimalac u Rajkovićevom Remsu

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.05.2021.
18:56
Izvor: Sportske.net

Poražen i Mitrovićev Strazbur.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka nastavili su trku za mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona naredne sezone slavivši na gostovanju Remsu 1:0 u meču 36. kola francuske Lige 1.

Strelac pobedonosnog gola za gostujući tim bio je talenovani belgijski vezista Eliot Matazo nakon što je u 20. minutu na asistenciju Visana Ben Jedera savladao Predraga Rajkovića.

U nastavku prvog poluvremena viđena je po jedna prilika na obe strane, a najveće uzbuđenje dogodilo je u 45. minutu kada je malo falilo da bude dosuđen penal za goste.

Ipak, nakon pregleda VAR tehnologije odlučeno je da nema penala, pa se sa minimalnom prednošću Monaka otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Rems je pokušao da dođe do izjednačujućeg gola, dok je Monako bio zadovoljan vođstvom i nije se trudio da ozbiljnije ugrozi gol Rajkovića.

Srpski reprezentativac je posle dužeg vremena bio stavljen na muke u 77. minutu prilikom pokušaja Ben Jedera, ali promene rezultata nije bilo.

Monako se ovom pobedom približio drugoplasiranom PSŽ-u na samo bod zaostatka, a da li će ostati na tome videćemo nakon večerašnjeg gostovanja aktuelnog šampiona u Renu.

Rems, iako dugo bez pobede, ne bi trebalo da strepi za opstanak jer na dva kola pre kraja ima pet bodova više od mesta koje vodi u baraž, odnosno čak sedam od pozicije koja vodi u drugu ligu.

Nešto ranije, u udarnom terminu, ubedljive trijumfe ostvarili su fudbaleri Anžera i Nima, koji su sa 3:0 potukli Dižon i Mec.

Prava goleada viđena je u Nici gde je domaći tim slavio protiv Bresta 3:2 i tako produbio krizu rivala, a ništa spokojniji u poslednja dva kola neće biti ni fudbaleri Strazbura koji su poraženi od Monpeljea sa 3:2.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke