Monako predstavio Magnesa Aklijuša i uništio debi Đenara Gatuza

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.09.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Nova velika prodaja Monaka?

AS Monaco
AS Monaco

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka savladali su Olimpik Marsej sa 3:2 (2:2) u okviru derbija 7. kola Lige 1.

Derbi juga zaista je doneo sve ono zbog čega su tribine stadiona u Monte Karlu bile poprilično ispunjene, a to se dešava u retkim slučajevima. Ujedno, bila je ovo debitantska utakmica Đenara Gatuza na klupi Marseja u kojem vlada velika kriza.

Već nakon tridesetak sekundi utakmice stigla je promena rezultata. Munjeviti kontranapad Marseja koji je povukao Pjer-Emerik Obamejang na levom krilu, uvideo je Ilmana Endiaja u kaznenom prostoru Monaka, a ovaj uz malo sreće matira Filipa Kuna za srčanu proslavu gola napadača Olimpika. Videlo se koliko im pobeda treba.

Ali, nije dugo trajalo slavlje gostiju jer je pravu minijaturu izveo novi izdanak Monakove sjajne akademije Magnes Aklijuš. Dobio je ulogu Takumija Minamina i Aleksandra Golovina i definitivno ju je opravdao.

Samo deset minuta kasnije, Marsej je napadao, a u svemu tome je štoper Samuel Žigo ostao pred golom rivala. Endiaj se nalazio desno sa loptom, poslao savršenu loptu na penal gde Žigo otvara stopalo i u maniru elitnih špiceva cepa mrežu švajcarskog golmana. Još jedna emotivna proslava uz trk ka pristalicama Marseja. Želeli su trijumf, ali igralo se još dosta.

Na njihovu žalost, nisu ga dobili. Folarin Balogun je nakon dva promašena penala na poslednjoj utakmici kod kuće sada bio ubojitiji. Prijem posle pasa Aklijuša, dribling i perfektna završnica za 2:2 već u 23. minutu.

Tempo je, očekivano, opao do kraja utakmice, ali rezultat se ipak promenio i to u 52. minutu. Bila je to još jedna sjajna egzekucija Magnesa Aklijuša koji je pokazao da bi mogao postati novo zaštitno lice kluba iz kneževine i nova velika prodaja.

Marsej sada mora da traži izlaz iz velike krize, a Monako noći na liderskoj poziciji Lige 1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke