Monako rutinski do polufinala Kupa - Pavlović ni u protokolu

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 08.02.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Lak posao za domaćina.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Četvrtfinalni meč Kupa Francuske između Monaka i Amijena pripao je domaćinu. Kneževi su stigli do rutinske pobede na svom terenu. Slavili su rezultatom 2:0. Naš reprezentativac Strahinja Pavlović nije bio ni na klupi domaćina.

Monako je od samog starta uspeo da nametne svoj ritam igre i zagospodari terenom.

Početna inicijativa se domaćinima isplatila već u petom minutu.  Posle kornera sa leve strane, loše su reagovali igrači Amijena, lopta je došla do neometanog Čuamenija kome nije bilo teško da sa nekih desetak metara lepo zahvati loptu i lansira je u mrežu gostiju.

U 15. minute domaći su mogli da povedu sa 2:0, ali je šut Fofane zaustavio golman Amijena Tiram – Ulijan.

Gosti su do jedine prilike u prvom poluvremenu došli u 26. minutu, kada su brzo izveli slobodan udarac i uhvatili odbranu Monaka na spavanju, Akolo je postigao gol, ali je on poništen zbog očiglednog ofsajda.

Domaći su u drugo poluvreme ušli rešeni da što pre postignu drugi gol i tako maltene reše pitanje učesnika polufinala Kupa Francuske.

Ipak, su gosti stvorili prvu šansu u nastavku. Kader Bamba  se našao oči u oči sa golmanom Manoneom, koji je sjajno intervenisao. I kako to obično biva, gosti su ubrzo kažnjeni za ovaj promašaj.

U 54. minute nemački reprezentativac Kevin Foland krunisao je sjajnu akciju domaćih i udvostručio prednost Monaka. Aisistent je bio mladi Akliuš.

Do kraja meča nije bilo većih prilika, pa se Monako rutinski plasirao u polufinale Kupa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke