Monako šokirao Arsenal, Žiru tragičar!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 25.02.2015.
22:41
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje dogodilo se u Londonu, Monako je kao gost došao do pobede protiv velikog favorita Arsenala, rezultatom 1:3 (0:1).

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Počeli su oprezno i jedni i drugi, nije bilo puno dobrih akcija u početnih 20 minuta. Arsenal je mogao ozbiljno da pripreti samo preko Ozila, ali Nemac nije dobro primirio loptu koju je poslao Sančez u 11. minutu, pa je dobio samo korner.

Monako je odgovorio sa par izleta na Arsenalovu polovinu, ubrzo je domaćin povratio ravnotežu, a naredna prilika je viđena u 33. minutu. Sančez je dobio loptu iza leđa od Ozila, pa je šutirao preko gola.

Šest minuta kasnije desio se hladan tuš za navijače Arsenala. Kondogbija je povukao kontru, šutirao sa oko 30 metara, lopta je zakačila Mertezakera i prevarila Ospinu. Monako je šokantno poveo i od tog šoka se Arsenal nije oporavio do poluvremena.

U drugo poluvreme domaćin je ušao rešen da odmah anulira prednost Monaka, i već u prvom minutu nastavka Žiru je imao odličnu priliku, ali je bio neprecizan.

U 52. minutu ponovo je Žiru imao priliku, prelep centaršut Kasorle, lopta na oko 10 metara od gola, Francuz skroz zaboravljen, ali je i tako neometan šutirao glavom preko gola.

Odmah je stigla kazna, Monako je napravio ubitačnu kontru, Berbatov je bio strelac, a Košelni je propustio da postavi ofsajd zamku.

U 57. minutu, Žiru je imao najbolju šansu do tada, ali je ponovo poslao loptu nebu pod oblake. Sančez je šutirao, Subašić je kratko odbio loptu, a Žiru je ponovo, sa samo nekoliko metara, potpuno neometan promašio gol.

Samo tri minuta kasnije, Žiru je ustupio svoje mesto Volkotu, koji je u 62. minutu imao sjajnu priliku. Pokušao je da 'protne' loptu pored Subašića, golman Monaka je kratko odbio, Velbek se našao na pravom mestu, raspalio po lopti, ali je ona zakačila upravo Volkota i otišla preko gola. Da je Englez uspeo da se skloni, ovo bi bio siguran gol za Arsenal.

U poslednjih pola sata, Arsenal je stihijski napadao, a Monako pravio kontranapade u kojima je bio zainteresovan uglavnom samo da sačuva loptu.

Ipak, u devedesetom minutu, Čembrlen je uspeo da smanji rezultat, posle sjajnog udarca sa dvadesetak metara, večeras odlični Subašić nije mogao ništa da uradi.

Kada se očekivalo da će Arsenal jurnuti napred i možda postići još jedan gol, Monako je napravio još jednu neverovatnu kontru i preko Karaska postigao i treći gol i tako stekao možda i nedostižnu prednost.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JUVENTIN
Wednesday, 25.02.2015
23:41
avatar
Drogba11Didier
Thursday, 26.02.2015
00:52

Kakva je takva je,za Seriju A ce uvek biti institucija :) Sampion Italije ce ispasti od Borusije koja se borila za opstanak u ligi :D

avatar
Thursday, 26.02.2015
13:28

Uvjek ce biti? sta ti pricas?I da ispadne od DOrtmund nije nikakva sramota.igraju dobar fudbal...PL je jaka samo za engleze,kad izadzete u Evropu op i nista,i tvoj Celzi je bio na Juve areni samo 3 komada ste popili a tad ste bili sampioni Evrope zato psttt

avatar
MANUTD
Thursday, 26.02.2015
02:27

Svakako jaca od serije A.