Monakov tinejdžer zasenio Jamala pred Majklom Džordanom, Sima za istoriju "Pirata" u Genganu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 19.09.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

U terminu od 21 sat odigrane su četiri utakmice prvog kola Lige šampiona.

SEBASTIEN NOGIER
SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Fudbaleri Monaka savladali su na domaćem terenu ekipu Barselone rezultatom 2:1 u meču prvog kola Lige šampiona.

Utakmici na stadionu Luj II prisustvovao je i legendarni košarkaš Majkl Džordan koji je imao prilike da vidi prvi pogodak zvezde u nastajanju Lamina Jamala u Ligi šampiona, ali i tinejdžera domaće ekipe Žorža Ilenikene koji je presudio Kataloncima.

Gosti su gotovo čitav meč proveli sa igračem manje nakon isključenja neopreznog Garsije već u 11. minutu.

Pet minuta igre pod takvim okolnostima bilo je dovoljno da Monako povede golom Magnesa Akliušea lepim udarcem unutar kaznenog prostora.

Na scenu je potom stupio i Lamin Jamal, najveća fudbalska zvezda u usponu  postigla je svoj prvenac u Ligi šampiona i to na sjajan način sa ivice kaznenog prostora u 28. minutu.

Adi Hiter se na poluvremenu nije zadovoljio remijem jer je osetio da njegova ekipa može i do čitavog plena, pa je u prvih 15 minuta izvršio čak četiri izmene.

Jedna je bila pogodak, Lamina Jamala večeras je zasenio 18-godišnji napadač Džordž Ilenikena koji je pojačao "Kneževe" ovog leta kada je prešao iz Antverpa u transferu vrednom 20.000.000 evra.

Ilenikena je iskoristio visoko postavljenu odbranu Barse i nakon lepog dodavanja Vandersona svom silinom gađao i pogodio gol Ter Štegena.

Francuska će večeras slaviti i istorijsku pobedu Bresta koji je upisao prvi trijumf u Ligi šampiona pobedivši ekipu Šturma iz Graca sa 2:1.

"Pirati" su prinuđeni da kao domaćini u Ligi šampiona igraju u Genganu, ali to nije smetalo Ugu Magnetiju da postigne vodeći i istorijski pogodak za Brest u 23. minutu.

U samom finišu poluvremena, Austrijanci su poravnali autogolom Fernandeša, no činilo se da bi Brest mogao do trijumfa.

Upravo se to i dogodilo zahvaljujući Abdalahu Simi koji je pogotkom u 56. minutu postavio, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1.

Šturm je meč okončao sa igračem manje zbog isključenja Dimitrija Lavalea u 89. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke