Monca i Kremonenze na nuli - Dibala stigao u Rim, magičan gol Nikola Barele

Autor: Nemanja Janošev
utorak 30.08.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Laki trijumfi Rome i Intera.

EPA-EFE/Alessandro Di Meo
EPA-EFE/Alessandro Di Meo

Povezane vesti

Fudbaleri Rome i Intera pobedili su Moncu (3:0), odnosno Kremonenze (3:1) u utakmicama 4. kola Serije A.

U terminima na "čizmi" od 20.45 sati nije bilo kikseva. Roma i Inter uspeli su da opravdaju uloge velikih favorita i  umalo podjednako ubedljivo dođu do tri boda.

Čekali su da "probije led" u Rimu i dočekali. Paulo Dibala je i zvanično stigao postigavši svoje prve golove u dresu "vučice". Roma je pravila probleme slabašnoj Monci sa dugim loptama i brzinom svojih navalnih igrača, a Dibala i Ejbraham su to maestralno koristili. Argentinac je u 17. minutu na vrlo prefinjen način promenio rezultat na semaforu. Blistava završnica za "Ciao Roma" svim navijačima ovog kluba. Kasnije je usledio i drugi pogodak, kada je u mrežu pospremio "otpadak" Ejbrahama. Za konačnih 3:0, Rimljani moraju da zahvale Ibanjezu koji je nadvisio sve pred golom Monce i glavom zatresao mrežu.

Roma je tako sa 10 bodova prvoplasirana na tabeli Serije A posle četiri odigrane utakmice. 

Upravo im je Inter u ovom trenutku prvi pratilac nakon pobede koju su ostvarili protiv Kremonenzea. Korea je ispratio odbitak u 12. minutu za vođstvo "nerazura", a na 2:0 povisio je Nikolo Barela potezom utakmice u 36. Bila je to lepa akcija koju je pokrenuo Denzel Damfris na desnom boku. Pronašao je Čalhanoglua koji je tražio prostor, nije ga našao, ali je rešenje video u Bareli kojeg je uposlio idealnom loptom, a ovaj istu perfektno poklopio za jedan od golova kola. U nastavku je Lautaro Martinez osigurao trijumf svom timu solo pogotkom, a u 90. smo videli još jednu lepoticu, ali od Kremonenzea, odnosno Dejvida Okerekea koji je ostavio Samira Handanoviča nepomičnog.

Monca i Kremonenze ostaju na dnu tabele bez ijednog boda posle četiri kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke