Monpelje poništio evrogolove Bordoa, Sent Etjen se samoubio u kneževini

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.09.2021.
20:55
Izvor: Sportske.net

Efikasan termin od 19 sati.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Fudbaleri Monpeljea i Bordoa odigrali su nerešeno na stadionu "De la Moson" sa 3:3 (1:2) u utakmici 6. kola Lige 1.

Bila je to jedna fenomenalna utakmica za sve fudbalske sladokusce budući da je viđeno dva preokreta, šest golova, od kojih je nekoliko prelepih.

Poveo je Monpelje posle 11 minuta igre pogotkom prekaljenog Valerea Žermena, ali je potom usledio sjajan odgovor Žirondinaca. Dva prelepa gola u režiji Hvanga i Onane između 18. i 29. minuta doneli su preokret ekipi Vladimira Petkovića. Zaista, retko se viđaju dva ovakva uzastopna gola jedne ekipe. Hvang je lepo gađao sa distance, a Onana je natrčao na odbitak posle centaršuta i "ubio pauka".

Taj rezultat bio je aktivan sve do 50. minuta kada je odlični Teži Savanije proigrao Žermena koji biva dvostruki strelac na utakmici. Posle 72 minuta igre, domaća publika je imala razlog za ogromno slavlje pošto je preokret ekipi koja je pre jednu deceniju podigla titulu šampiona Francuske.

Konačan rezultat postavio je Kalu koji je nasamario Mihaila Ristića i Kocu u 85. minutu.

Monako je zahvaljujući nespretnosti Sent Etjena oberučke prihvatio sve poklone rivala i upisao nova tri boda (3:1). Crveni karton golmana Etijena Grina, a kasnije i penal koji Ben Jeder ne propušta definitivno su olakšali posao ekipi Nika Kovača. Ben Jeder je meč završio kao dvostruki strelac, a pomogao mu je i Kevin Foland.

Ren se razgoropadio protiv Klermona (6:0) i prekinuo seriju od tri poraza zahvaljujući golovima Martina, Terijea, Sulemane (dva puta) i Laborda. Slavio je i šampion Lil sa 2:1 protiv Remsa, a junak je Burak Jilmaz koji je upisao dve asistencije. Nant je bio bolji od Bresta sa 3:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke