Moraće Nant da plati piće viceprvaku - Monako ostao bez Evrope, sramota u Parizu

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.06.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Euforija u Nantu zbog opstanka!

@FCNantes/Twitter
@FCNantes/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Nanta opstali su u francuskoj Ligi 1 nakon što su savladali Anže sa 1:0 na svom terenu, a Lans pobedio Okser 1:3.

Moraće navijači i fudbaleri Nanta da se zahvale viceprvaku Francuske što su dobar deo posla odradili za njih i jer nije bilo nikakve drame. Lans je na krilima Kold-Morisa i Opende došao do sigurnog trijumfa, dok je Nant u isto vreme na „Bužoaru“ pogotkom Igniatijusa Ganaga pobedio odavno prežaljeni Anže.

Tako su navijači po završektu meča uleteli na teren čuvenog stadiona kako bi proslavili opstanak u Ligi 1 ovog velikog kluba.

Težak ispit ove subote imao je Monako u vidu Tuluza koji je rasterećeno ušao u poslednje kolo. Znali su „kneževi“ da im jedna od najatraktivnijih ekipa stiže u goste. Znali su da moraju da pobede kako bi igrali Evropu naredne sezone... Nisu to učinili. Ben Jeder im je doneo nadu u 79. minutu kada je izjednačio posle pogotka odličnog Zakarije Abuklala, ali je sve to ugasio Hili u 90. 

Njihov kiks iskoristio je prevashodno Ren koji je dospeo do četvrtog mesta pobedom u Brestu od 1:2, te će tako ekipa Bruna Ženesioa činiti društvo Lige Evrope naredne sezone. Lil se nadao tom mestu, ali samo bod protiv slabašne Troe nije bio dovoljan za tako nešto. Tako će četa Paola Fonseke u Ligu konferencija.

Moramo se dotaći i meča na „Parku prinčeva“ gde su igrači Pari Sen Žermena sramotnim pristupom izgubili od Klermona 2:3 uprkos tome što su vodili sa 2:0 golovima Serhija Ramosa i Kilijana Mbapea. Klermonu je poništen jedan pogodak koji je postigao Kjei, isti igrač je kasnije promašio penal, a zatim je i kompletirao preokret u 63. minutu. Kakav meč za njega. No, gosti su lako ulazili u šanse, igrači domaćih kao da nisu imali motivaciju... Tako su sa samo bodom više u odnosu na Lans osvojili titulu.

Da zaključimo: Pari Sen Žermen kao šampion i Lans kao viceprvak idu u Ligu šampiona. U kvalifikacije će Olimpik Marsej, dok će predstavnici Francuske u Ligi Evrope biti Ren i osvajač Kupa ekipa Tuluza. Lil će u kvalifikacije za Ligu konferencija.

U Ligu 2 ove sezone ide čak četiri tima usled redukcije broja ekipa u eliti sa 20 na 18. To će biti: Anže, Ažaksio, Troa i Okser.

 Rezultati:

Ažaksio – Marsej 1:0 (0:0)
Okser – Lans 1:3 (0:1)
Brest – Ren 1:2 (1:2)
Lorijen – Strazbur 2:1 (2:0)
Monako – Tuluz 1:2 (0:0)
Nant – Anže 1:0 (1:0)
Nica – Lion 3:1 (3:1)
PSŽ – Klermon 2:3 (2:2)
Rems – Monpelje 1:3 (1:0)
Troa – Lil 1:1 (0:0)


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke