Morata se "pretvorio" u Ronalda, Juve silan na startu LŠ!

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.10.2020.
20:46
Izvor: Sportske.net

Sada je jasnije zašto je Andrea Pirlo baš izabrao Španca...

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa pobedom su otvorili novu sezonu u Ligi šampiona pošto su u Kijevu, uz prisustvo navijača, pobedili Dinamo rezultatom 2:0 (0:0).

Heroj Juventusa bio je dvostruki strelac Alvaro Morata koji se potrudio da nadomesti izostanak Ronalda i pogodi u 46. i 84. minutu.

Andrea Pirlo je morao da kombinuje, pošto je Kristijano Ronaldo zaražen, Matijs de Liht povređen, a Paolo Dibala nedovoljno spreman. Izveo je ponovo formaciju 3-4-1-2, napad su predvodili Morata i Kuluševski, iza je bio Remzi, a po bokovima Kijeza i Kuadrado, dok su vezu držali Bentankur i Rabio. Problem je nastao već u 19. minutu kada je Pirlo morao da menja u odbrani, Kjelini se povredio, pa se Demiral pridružio Bonućiju i Danilu.

Ipak, to nije smetalo Juventusu da dominira tokom većeg dela susreta i da dođe do veoma važne pobede na startu nove sezone u Ligi šampiona, posle turbuletnog starta u Seriji A.

U prvom poluvremenu najopasniji je bio Kuluševski, koji je imao najatraktiniji potez petom, u stilu Aleksa Del Pjera (sećate se gola iz finala 1997. protiv Dortmunda).

Pokušao je i Kijelini glavom pre izlaska iz igre, kao i Kijeza, dok su domaći uputili jedan udarac u okvir gola i to sa polovine terena.

Baner

Tek što je počelo drugo poluvreme, Juventus je poveo. Kijeza je lepo prošao po levom boku i centrirao, Remzi ostavio petom za Kuluševskog, koji opet dobro šutira, ali je ipak Morata morao da pokupi odbitak posle odbrane za 0:1.

Juve je u italijanskom stilu sve držao pod kontrolom posle vođstva, "ubio" je igru, tempo je opao, a Lučeskuov tim nije imao dovoljno kvaliteta da ozbiljnije ugrozi jačeg rivala.

Pirlo je konačno uveo i Dibalu, prvi put ove sezone, Argentinac je zamenio odličnog Kuluševskog, da bi desetak minuta pojačao i osvežio vezni red, pošto su ušli Artur i Bernardeski umesto Remzija i Bentankura.

Pet minuta kasnije, sve je bilo gotovo. U 84. minutu, Kuadrado je kao na tacni pogodio Moratu, koji je maestralno pobegao između dvojice igrača
i glavom zakucao za nedostižnih 0:2.

Juventus sada sa mnogo više mira dočekuje naredne dve utakmice kod kuće, protiv Verone u subotu i onda sledi poslastica u sredu kada u Torino stiže Barselona, koja večeras dočekuje Ferencvaroš.


Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LUZERPOOOL
Wednesday, 21.10.2020
00:11

Morata je bolji od Wernera...

avatar
Badr Hari
Tuesday, 20.10.2020
22:19

Morata se 'pretvorio' u izlizanog??? Nešto nisam primetio da mu je trebalo 157 šuteva ka golu za ova 2 gola, niti da je šutirao kada god dobije loptu, niti da se bacakao po šesnaestercu Dinama i mlatio rukicama ako mu sudija nije poklonio penal, niti da je ceo tim morao njega da gađa loptama u šesnaestercu, niti da je iritantno slavio golove, niti da je izgubio i/ili pogrešno dodao 55 lopti, niti da je... sve u svemu ni nalik izlizanom. :D

avatar
juvealexx
Tuesday, 20.10.2020
21:34

"ispravka" nije igrao sa 3 stopera nego 4-2-3-1 Danilo i cuadrado su bili bočni a chiesa i kuluševski "krila" i zato je to djelovalo puno bolje u obrani i napadu

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 21.10.2020
06:02

Da ali u drugom poluvremenu

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 20.10.2020
21:20
avatar
juvealexx
Tuesday, 20.10.2020
22:23

Po čemu 😂, obrana je djelovala dosta sigurno do zadnjih 10 min a napad "solidan" , puno bolje je ovo izgledalo nego npr protiv sampdorije

avatar
Badr Hari
Tuesday, 20.10.2020
20:49

Zahvaljujući koroni Juve je mogao na leru da obezbedi Morati 2 šuta za 2 gola umesto da veeelikom mukom obezbede izlizanom 157 šuteva da bi zabio 2 gola i dokazao da je najbolji ikada u galaksiji, a i šire. :D