Motini utisci posle kraha: "Moramo bolje što pre"

Autor: Filip Rodic
subota 27.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Ima dobrih i loših momenata.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Iznenađujuć poraz Juventusa protiv Nirnberga je pre svega zbog ubedljivog rezultata od 3:0.

Postoji razumevanje vezano za neuigranost i pripreme, ali je i pored toga Juve mnogo kvalitetniji sastav da bi dopustio tako ubedljiv poraz.

Novi trener Tijano Mota je podelio svoj utiske posle meča.

"Nismo mogli da kontrolišemo igru. Na početku drugog poluvremena stvari su išle mnogo bolje, mogli smo i do izjednačenja što je moglo da promeni utakmicu, ali to nije izgovor. Mislim da definitivno moramo i možemo bolje, ali generalno, bez obzira na rezultat, u svemu ostalom smo se dobro pripremili", rekao je Mota.

Istakao je da se teži većoj kreaciji i da je drugo poluvreme pravi primer dobre igre.

"Mislim da možemo bolje da kontrolišemo igru. Imati kontrolu znači igrati na protivničkoj polovini, produžiti ovu fazu poseda da bismo se organizovali i takođe umorili protivnika pre nego što pronađemo prostor gde možemo da krenemo u napad. Na početku drugog poluvremena smo na momente to odradili dobro, u prvom smo zbog malo više neorganizovanosti dali šansu drugom njima da nađu mesta. Sviđa mi se naš start drugog poluvremena. Snalazili su se u dominaciji nad protivnikom, uspevaju da kreiraju i ne dozvoljava protivniku da ide u kontranapad. To je naša ideja i da bismo produžili ovaj momentum u meču moramo da zauzmemo što više vremena", nastavlja Mota.

"Dobro smo se pripremili, normalno je u ovom periodu da se igrači malo više muče jer treniramo malo više nego inače tokom sezone. Međutim, današnji poraz uzima danak na pravi način jer smo na putu koji definitivno moramo brzo da se poboljšamo. Moramo nastaviti da radimo na isti način sa istim intenzitetom koji sam video ovih dana i ponavljam da su pozitivna tačka ovog poraza bili zajednički dani, zajednički rad i tako od treninga do treninga, utakmica za utakmicom, poboljšanje i pronalaženje našeg najboljeg nivoa", naveo je trener Juventusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke