Može li Junajted do titule? Sa dva pojačanja koja traži Ten Hag to će postati realno!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.01.2023.
09:57
Izvor: Sportske.net

Šta je plan za januar?

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Posle pobede u derbiju grada, rasplamsala se nada da bi Junajted mogao posle deceniju da vrati titulu na "Old Traford", bila bi prva u post-Fergusonovoj eri. Oni su devet bodova iza Arsenala.

Geri Nevil tvrdi da "Guneri" neće izdržati do kraja, čuveni navijač Arsenala Pirs Morgan mu je odvratio prostaklukom posle tih komentara, ali to su navijačke strasti.

Ovde se bavimo time može li Junajted do titule prvaka?

Prednost Arsenala nije mala, ali Mančester Junajted prvi put posle dužeg vremena deluje kao tim, imaju mnogo samopouzdanja, ali navodno i dosta transfer sredstava kako bi se pojačali. Stigao je Vut Veghorst kao alternativa, posle odlaska Ronalda, ali su sve glasnije priče da je ključ u drugim delovima tima.

Van-Bisaka je solidno odradio posao protiv Sitija, u napadu ne može da ponudi ništa, Dalo je povređen, pa se priča o novom desnom beku. Stvar je dodatno začinio Fabricio Romano rečima da mu je rečeno da klub sprema transfer desnog beka svetske klase, ali nije rekao ime.

To je povod za spekulacije, pojavila se priča o Hrvatu Juranoviću, no, on nije ime koje će raspaliti maštu. 

Pre će biti da Ten Hag pokušava da ubrza transfer Jurijena Timbera iz Ajaksa. On vredi oko pedeset miliona, štoper je, ali je ranije igrao kao desni bek. Nije želeo letos da dođe jer se plašio da će rizikovati mesto u postavi Holandije, ako ne bude standardan tokom jeseni, sada nema prepreke.

Uz Van Bisaku, moguće je da ode i Megvajer, mada je to realnije na leto, dok je status MekTominaja takođe u magli, ni za njega nema mesta, pogotovo ako "Đavoli" uspeju da realizuju transfer pleja PSV Ajndhovena, sjajnog Džoja Vermana.

Ali treba se rešiti prekobrojnih, uz pomenute igrače, Ten Hag će sigurno pokušati da proda i Fila Džonsa, Aksela Tuanzebea i golmana Toma Hitona koji su na marginama...

Za "Đavole" nema predaha, u sredu gostuju Palasu u Londonu, imali bi šansu da se približe "Gunerima" pre velikog derbija na "Emirejtsu" u nedelju. 

AdmiralBet ima kvotu 14 na Mančester Junajted, da će biti prvak, Arsenal je na 1.82. šampion Siti na 2.35. Iza Junajteda je Njukasl sa kvotom 40. Ostali, čak i peti Totenhem kao i Liverpul koji je tek deveti nisu u trci, kvota je 101. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke