Može li Kuman sa (n)ovom postavom da preokrene sve?

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.10.2021.
16:56
Izvor: Sportske.net

Holanđanin i dalje ima šansu da ostane.

EPA-EFE/QUIQUE GARCIA
EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Đoan Laporta je već odlučio da otpusti, ali onda su ga finansijski savetnici uputili na troškove koji slede.

Katalonski klub je odlučio da zadrži Kumana iz dva debela razloga, prvi je što Barsa ne bi mogla finansijski da izdrži i njegov otkaz i platu za novog trenera, drugi je što je izbor tanak i što Laportu niko nije ubedio da treba da bude na čelu Barse.

Kuman je preživeo i zahvaljujući prijatelju Đordiju Krojfu, novog funkcionera Barse u koga veliko poverenje ima i Laporta. Krojf je Laporti poručio da sačeka da Kuman nakon reprezentativne pauze dobije Aguera, Dembelea i da Fati može da igra od početka. Laporta je pristao, a u tom slučaju, Barsina startna postava uopšte neće biti toliko loša, koliko je problem u tome što Kuman ne ume da je vodi. 

Izvori iz Katalonije tvrde da mnogi igrači sumnjaju u Kumanove metode i da mnogi ne razumeju njegove instrukcije i taktičke zamisli. 

Ali, ako je tačno da Kuman može da se spasi, i da će imati najjaču postavu, ona bi mogla da izgleda ovako već posle reprezentativne pauze kada slede tri vezana meča na "Kamp nou" protiv Valensije, Dinamo Kijeva i Real Madrida. 

Važno je naglasiti da će Aguero biti spreman odmah posle pauze, plan je da odigra kraće protiv Valensije i Dinama, a da bude starter protiv Reala, dok se Dembele vraća krajem oktobra. Fati će izvesno postati starter do "El klasika"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke