Može li Pogba da sruši Kejna i Anrija za istoriju?

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Hoće li nastaviti da obara rekorde?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pol Pogba mogao bi sebi da obezbedi počasno mesto u knjigama rekorda kada se Mančester junajted danas popodne suoči sa Vest Hemom u Premijer ligi.

Junajtedu je pobeda imperativ danas u Londonu s obzirom na to da su doživeli katastrofalan poraz od Jang Bojsa u prvom kolu Lige šampiona.

Jedan od savršenih za kreiranje današje pobede svakako je Pol Pogba. 

Iako nisu dobro započeli evropsku turneju, bilo bi neprihvatljivo isključiti Junajted kao konkurentnu ekipu, s obzirom na to da su domaćem prvenstvu i dalje neporaženi. Pred vikend su zauzeli prvo mesto, imajući u vidu gol razliku posle tri pobede i remija.

Francuski vezista imaće motiv više na današnjem meču sa "čekićarima". Pogba već ima sedam asistencija u Premijer ligi ove sezone, više nego u prethodne dve kampanje zajedno (6), a odigrane su tek četiri utakmice. 

On već drži rekord nakon četiri meča, a ako ovog vikenda prigrabi još jednu asistenciju, postaviće i rekord sa najviše asistencija registrovanih u prvih pet mečeva sezone.

Dva igrača koja drže trenutni rekord sa Francuzom su su Tijeri Anri iz 2004/05. i Harri Kane od prošle sezone, kada su obojica uspeli da upišu  sedam asistencija u prvih pet utakmica. 

Pogba ima jedinstvenu priliku da pređe ovu cifru, ukoliko Kejn ne uspe isto danas. Vreme je za dokazivanje. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke