Može li Pogba da sruši Kejna i Anrija za istoriju?

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Hoće li nastaviti da obara rekorde?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pol Pogba mogao bi sebi da obezbedi počasno mesto u knjigama rekorda kada se Mančester junajted danas popodne suoči sa Vest Hemom u Premijer ligi.

Junajtedu je pobeda imperativ danas u Londonu s obzirom na to da su doživeli katastrofalan poraz od Jang Bojsa u prvom kolu Lige šampiona.

Jedan od savršenih za kreiranje današje pobede svakako je Pol Pogba. 

Iako nisu dobro započeli evropsku turneju, bilo bi neprihvatljivo isključiti Junajted kao konkurentnu ekipu, s obzirom na to da su domaćem prvenstvu i dalje neporaženi. Pred vikend su zauzeli prvo mesto, imajući u vidu gol razliku posle tri pobede i remija.

Francuski vezista imaće motiv više na današnjem meču sa "čekićarima". Pogba već ima sedam asistencija u Premijer ligi ove sezone, više nego u prethodne dve kampanje zajedno (6), a odigrane su tek četiri utakmice. 

On već drži rekord nakon četiri meča, a ako ovog vikenda prigrabi još jednu asistenciju, postaviće i rekord sa najviše asistencija registrovanih u prvih pet mečeva sezone.

Dva igrača koja drže trenutni rekord sa Francuzom su su Tijeri Anri iz 2004/05. i Harri Kane od prošle sezone, kada su obojica uspeli da upišu  sedam asistencija u prvih pet utakmica. 

Pogba ima jedinstvenu priliku da pređe ovu cifru, ukoliko Kejn ne uspe isto danas. Vreme je za dokazivanje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke