Može li Roma do prvog evro trofeja?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 19.08.2021.
14:14
Izvor: Sportske.net

Murinjov sadašnji i bivši tim glavni favoriti...

EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI
EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Povezane vesti

Pisali smo o Rominim nedaćama u Evropi, tačnije izgubljenom finalu za titulu šampiona Starog Kontinenta od Liverpula na domaćem terenu. Tada ih je kod izvođenja penala hipnotisao Grobelar "špageti" nogama, a finale su igrali i u Kupu UEFA, posle velike borbe izgubili od Intera, iako su revanš dobili kod kuće, to nije bilo dovoljno, nedostajao im je gol za produžetke. Pre par godina ispali su takođe nakon epskih mečeva od Liverpula u polufinalu Lige šampiona, a prošle sezone su u LE stigli takođe u top četiri ali su preživeli debakl u revanšu od Junajteda.

Sada će debitovati u Ligi Konferencija, novom takmičenju, do grupne faze ih deli korak, rival je nimalo naivni turski Trabzon.

Osnovno je pitanje šta Murinjo želi? Da li će odbaciti evropsko takmičenje zarad Serije A, Roma mora da se vrati u Ligu šampiona i svakako da je Serija A bitnija. Međutim pre nego što izvučemo zaključke, treba reći da Roma ima dovoljno igrača kako bi kombinovala, videćeno hoće li uspeti da se reše prekobrojnih, ali i da nađu napadača, zamenu za Džeka. Zamena je Tami Ejbraham, problem je što klub kasni sa prelaznim rokom. Ipak, ako se okrenemo Murinjovim prvim sezonama u novim klubovima, on je osvojio sa Portom Kup UEFA, dok je sa Junajtedom trijumfovao pre nekoliko godina u LE. Dakle, s obzirom da su šanse da se dokopa titule prvaka Italije minimalne, ovo takmičenje bi svakako moglo da posluži kao šansa za pehar, pogotovo kako bude odmicalo. Ali, žreb nije lak, Trabzon sa Hamšikom, Žervinjom, Brunom Perešom (poslednja dvojica su igrali za Romu) je očekivao mnogo bolju prošlu sezonu, pošto su pre dve osvojili kup i bili drugi u šampionatu, ali nisu se proslavili. 

Roma je prema nekim procenama drugi favorit, iza Totenhema koji čeka trofej, bilo kakav trofej 13 godina. Murinjo tvrdi da mu nisu dali da ga osvoji, smenjen je pre finala Liga kupa, videćemo da li Nunjo Espirito Santo može da prekine traganje za Svetim Gralom. Od timova koji su u žrebu, opasan je Ren, oni su prošle godine debitovali u Ligi šampiona, imaju strašnu školu i vrlo ozbiljno shvataju takmičenje. Totenhem inače igra u ovoj rundi da Pakoš Fereirom najvećim iznenađenjem portugalske lige iz prošle sezone, dok će se Ren sudariti sa Rozenborgom. Naravno, u žrebu za grupnu fazu, naći će se i deset poraženih iz plej ofa LE, dakle u žrebu bi mogli da budu Seltik ili AZ, Slavija Prag ili Legija, Zvezda ili Kluž, no, svi ti timovi su ipak slabiji od Rome ili Totenhema. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke