Može u Barsi da bude i gore? Ovo je prva opcija umesto Ćavija!

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.04.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Pomalo šokantna vest iz Katalonije...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Samo dan nakon eliminacije od Pari Sen Žermena, katalonski mediji pišu o potencijalnoj zameni za Ćavija Ernandesa.

Javnost i navijači u Kataloniji priželjkivali su epsku pobedu nad Pari Sen Žermenom, plasman u polufinale i potencijalno finale Lige šampiona, pa da se ispostavi da je Ćavi najbolja opcija i da će se onda trener predomislisti, ali danas ponovo vlada ona stara atmosfera.

Nema povratka, Ćavi smatra da je došao trenutak da ode i da je klubu i ekipi potrebna nova energija. Međutim, ne deluje baš da će ta nova biti i bolja energija, jer je trenutno prva i jedina opcija umesto Ćavija - Rafael Markez!

Ako ste zaboravili, u pitanju je još jedna legenda, doduše ne ko Ćavi, ali Markez je bio deo one čuvene generacije sa Frankom Rajkardom i Pepom Gvardiolom, te je u Barseloni proveo punih sedam sezona, od 2003. do 2010. 

Iako je stariji od Ćavija, on nema bogato trenersko iskustvo, ali Laporta ima poverenja u njega jer prati njegov rad u B timu Barselone na čijoj klupi sedi od leta 2022. Markez je prethodno radio u mlađim kategorijama omalenog španskog kluba Alkale.

Katalonski mediji pišu da je Markez na pol poziciji zbog toga što uveliko sarađuje sa klubom, poznaje Barselonu, zna rad "La Masije", a i lično je kroz B tim unapredio nekoliko klinaca poput Paua Kubarsija. 

Osim toga, Markeza zastupa i Žorž Mendeš, što je još jedan plus u čitavoj priči, koji se definitivno ne sviđa navijačima Barselone. 

O svim problemima u poslednjih pet i 10 godina možete čitati u našoj kolumni OVDE, pa sami procenite da li je Rafa Markez rešenje i najbolja opcija posle Ćavija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke