Mršav bod Rome u borbi za Evropu, prečke spasile Veneciju

Autor: Aleksandar Golubović
subota 14.05.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Domaćin nije iskoristio igrača više.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome nisu opravdali ulogu favorita na domaćem terenu protiv Venecije pošto su u meču pretposlednjeg kola Serija A odigrali samo 1:1 protiv tima koji će naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja.

Venecija je povela već u prvom minutu sedmim golom ove sezone Okerekea, koji je samo okrznulo loptu glavom, dovoljno da završi u mreži Ruija Patrisija.

Roma je u prvih sat vremena igre imala prečku nakon udarca Pelegrinija i izlet Ejbrahama pred gol Venecije, koji je kasnije procenjen kao ofsajd.

Izabranici Žozea Murinja više su držali loptu u svom posedu, ali bez konkretnog učinka.

U 32. minutu Kin iz Venecije je zaradio isključenje, pa je Roma nastavak meča dočekala brojčano nadmoćna uz veće šanse da dođe do preokreta.

Prvu priliku u nastavku za Romu imao je Kristante koji je pogodio prečku, što je treći udarac u okvir gola Venecije od početka meča. Bio je to fenomenalan udarac i pravo je čudo kako nije završio u mreži.

Na početku 76. minutu Šomorodov doneo je izjednačenje Romi nakon što je zakucao loptu u mrežu izuzetno preciznim udarcem.

U 89. minutu Žalevski je pogodio novu prečku i aktuelni rezultat je ostao na snazi.

Roma je ovim bodom došla na minus dva u odnosu na Lacio i samo bod i meč više nad Fjorentinom, pa će tek u poslednjem kolu odlučivati da li će izboriti plasman u Evropu.

Ne bi trebalo zaboraviti da će Roma eventualnim osvajanjem Lige konferencija igrati naredne sezone u Ligi Evrope, pa i dalje za izabranike Žozea Murinja ima popravni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke