"Mršavi" derbi - Liverpul i Čelsi ostaju "zaglavljeni" na sredini tabele, Mudrik impresionirao!

Autor: Lazar Nikolić
subota 21.01.2023.
15:25
Izvor: Sportske.net

Starter za ekipu Liverpula bio je mladi Stefan Bajčetić.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Lverpula i Čelsija odigrali su nerešeno, bez golova, 0:0, u derbi meču 21. kola engleske Premijer lige odigranom na "Enfildu".

Čelsi je bio bliži pobedi danas, postigli su "plavci" i pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

Mladi srpski fudbaler Stefan Bajčetić bio je starter u ekipi Jirgena Klopa, dok je najnovije pojačanje Čelsija, ukrajinski ofanzivac Mihajlo Mudrik ušao u drugom poluvremenu i ostavio veoma dobar utisak na debiju.

Najzanimljivi detalj na utakmici dogodio se već u trećem minutu kada je Čelsiju zbog ofsajda poništen pogodak. Galager je izveo korner sa leve strane, lopta je došla do Badijašila koji je pronašao Silvu, Brazilac šutirao, a njegov udarac odbranio Alison, ipak, lopta se posle njegove intervencije odbila do Haverca koji ju je smestio u mrežu. "Plavci" su krenuli da se raduju, ali je pogodak poništen posle intervencije VAR sobe koja je primetila da se Silva prilikom dodavanja Badijašila nalazio u ofsajdu.

Jedinu priliku za Liverpul u prvom delu propustio je Kodi Gakpo u šestom minutu, koji je nakon asistencije Salaha šutirao veoma neprecizno.

Mogali su gosti do vođstva u 32. minutu kada je Badijašil ostao sam nakon ubačene lopte iz slbodnog udarca, šutirao je ka golu francuski štoper, ali je Alison zaustavio njegov pokušaj.

U drugom poluvremenu videli smo u igri novo skupo plaćeno Čelsijevo pojačanje, mladog ukrajinskog ofanzivca Mihjla Mudrika koji je u igru ušao u 55. minutu.

Upravo je Mudrik bio u centru pažnje kada je u 64. minutu sjajnim driblingom sebi izborio prostor za udarac, ipak, nije bio precizan, te je lopta pogodila samo spoljni deo mreže Alisonovog gola.

Imao je Ukrajinac još jednu dobru priliku u 72. minutu, kada je Milner zaboravio na njega. Našao se Mudrik sam na petercu, ali nije uspeo da iskontroliše loptu kako valja, tako je propala odlična šansa za tim Grema Potera.

Liverpul, baš kao i u prvom, nije imao puno prilika ni u drugom poluvremenu. Najbolju je propustio Aleksander-Arnold u 83. minutu kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio zamalo neprecizan.

Nastavio je raspoloženi Mudrik da pravi probleme odbrani "crvenih", namestio je dobru priliku još jednom rezervisti Čukvuemekeu, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Posle podele bodova Liverpul je osmi, a Čelsi tek 10 tim Premijer lige. Obe ekipe imaju po 29 bodova, s tim što Klopov tim ima i utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke