Muk na ''Alijanc Areni'', Bajern na kolenima, Viljareal u polufinalu Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Šok za Bavarce u finišu meča!

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Veliko iznenađenje na ''Alijanc Areni''! Viljareal je kao gost uspeo da remizira sa favoritzovanim Bajernom i izbori plasman u polufinale Lige šampiona! Podsetimo, u prvom meču ''Žuta podmornica'' je na svom terenu ostvarila minimalnu pobedu od 1:0, a večeras je u finišu meča izborila 1:1, dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi!

Bajern je u prvom poluvremenu imao veći posed, inicijativu i deset šuteva na gol, ali samo jedan u okvir gola, pa je Viljareal bez prevelikih problema uspeo da izdrži taj pritisak i svoju šansu je tražio iz kontranapada.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena, šansa i za Viljareal, Moreno je iskosa sa leve strane imao opasan pokušaj, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Početkom drugog poluvremena Bajern je nastavio sa još snažnijim pritiskom i rezultat je brzo došao.

Igrao se 52. minut meča, Pareho je previše oklevao sa predajom lopte, usledio je pogrešan pas, a onda lopta munjevito stiže do Levandovskog koji ovaj poklon ne propušta - 1:0 za Bajern.

Mogao je Tomas Miler u 71. minutu da duplira prednost. Sane je odlično centrirao, Miler je zahvatio loptu glavom, ali sa sedam metara nije bio precizan.

Kazna je usledila u samom finišu! Igrao se 88. minut meča, Bajern je izgubio loptu na ulasku u kazneni prostor gostiju, posle čega je ''sevnula'' munjevita kontra španskog tima, Lo Selso, Moreno, pa Čukvueze koji iskosa sa desne strane preciznim šutem uspeva da savlada Nojera - 1:1, rezultat koji vodi Viljareal u polufinale! Inače, Čukvueze je samo četiri minuta ranije zamenio Kokelana.

Do kraja, očajnički pokušaji Bajerna da dođe do gola, ali za to su imali premalo vremena, ''Podmornica'' je izdržala i otišla u polufinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke