Mundijal kakav do sada nismo imali - Novo pravilo menja sve!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 14.06.2022.
18:40
Izvor: Sportske.net

Ko će najbolje iskoristiti promenu?

EPA-EFE/ARSEN GALSTYAN
EPA-EFE/ARSEN GALSTYAN

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u Kataru biće jedinstveno po mnogo čemu.

To će biti prvi planetarni šampionat koji će se održati zimi, tačnije od 21. novembra do 18. decembra, usred sezone. Katar će biti najmanja država koja će organizovati najveće fudbalsko i po mnogima najveće sportsko takmičenje sa površinom od 11.500 km² i manje od tri miliona stanovnika.

Pored ovih specifičnosti vezanih za termin i organizatora Mundijala, prvenstvo u Kataru biće drugačije od ostalih i po promeni pravila po kojima će se igrati šampionat.

FIFA je juče donela odluku po kojoj će svaka ekipa moći da izvrši pet izmena na utakmici, a danas je došlo do promene još jednog pravila.

Reprezentacije će na narednom Svetskom prvenstvo umesto dosadašnjih 23 imati 26 igrača.

Dakle umesto dosadašnjih tri golmana i 20 igrača u polju selektori će na Mundijal će pored trojice čuvara mreže voditi još 23 fudbalera.

Tako će selektori imati mnogo manje muka prilikom objavljivanja konačnog spiska za Mundijal, a i više prostora za kombinovanje kada takmičenje počne.

Veruje se da će ovo pravilo više doneti reprezentacijama sa većim brojem kvalitetnih igrača, a kako će se snaći naš selektor Dragan Stojković Piksi ostaje da se vidi. Ono što znamo jeste da je upravo Piksi bio jedan od inicijatora ove promene u pravilniku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke