Murinjo: "Ušao sam u finale sa svega sedam miliona za pojačanja"

Autor: Mladen Heleta
subota 20.05.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Roma će protiv Sevilje pokušati da osvoji Ligu Evrope.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Roma je prošle sezone osvojila premijerno izdanje UEFA Lige konferencija i tako stekla pravo da igra u Ligi Evrope, a ove sezone je stigla na korak od toga da osvoji i drugo po kvalitetu takmičenje u Evropi.

Rival u finalu u Budimpešti 31. maja biće joj Sevilja, rekorder Lige Evrope, koja u finalima tog takmičenja ima skor 6 od 6. Sa druge strane, trener Rome Žoze Murinjo nikad nije izgubio neko evropsko finale, a vodio ih je pet.

Portugalski trener smatra da je plasman Rome u finale Lige Evrope neverovatan uspeh.

"Došao sam do finala tako velikog takmičenja sa svega sedam potrošenih miliona. Samo vrhunski klubovi ne pate od gubitka igrača zbog povreda, oni koji imaju igrače na klupi koji vrede 40 ili 70 miliona evra", naglasio je Murinjo.

U intervjuu za Miror, kao primer je naveo prvaka Engleske i finalistu Lige šampiona Mančester siti.

"Pogledajte koga je samo Mančester siti mogao da priušti sebi da mu uđe sa klupe u polufinalu Lige šampiona. Hulijana Alvareza, Fila Fodena i Rijada Mareza. A mi, ako ostanemo bez pet-šest igrača, imamo problem, povređene igrače zamenimo fubalerima koje dovodimo besplatno. Za transfere smo potrošili svega sedam miliona i igramo u finalu, to je izvanredno", zaključio je Murinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke