Murinjo bez dlake na jeziku "prozvao" Mesija, da li je u pravu?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.07.2019.
16:22
Izvor: Sportske.net

Mišljenja su podeljena.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Polemika oko toga ko je bolji od dvojice trenutno najboljih fudbalera na planeti još dugo neće prestati.

Leo Mesi i Kristijano Ronaldo su obeležili jednu fudbalsku eru i nema sumnje da su to apsolutno i zaslužili, ali Argentinac za razliku od Kristijana ne uspeva da svoju formu prebaci u nastupima za reprezentaciju.

O tome je govorio i Žoze Murinjo koji je svojom najnovijom izjavom privukao mnogo pažnje.

"Ukoliko KONMEBOL (fudbalska konfederacija Južne Amerike) pozove Portugal na Kopa Ameriku, Ronaldo bi je pre osvojio nego Mesi", istakao je "Posebni".

Sve u jeku nedavno završenog kontinentalnog takmičenja u Brazilu gde je domaća selekcija eliminisala Argentince u polufinalu i tako produžila agoniju Lea Mesija kada su u pitanju trofeji u nacionalnom timu.

Da li je Murinjo u pravu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Šicko
Wednesday, 17.07.2019
18:35

Pričamo o nogometašu koji je za reprezentaciju učestovao u 111 golova tj. ima 68 golova i 43 asistencije u 135 utakmica. Znači, Messi je učestovao kod 111 golova u 135 utakmica za reprezentaciju. U prosjeku, Messi gotov svaku utakmica ima gol ili asistenciju u nacionalnom dresu. Koliko još igrača u povijesti reprezetativnog nogometa se može pohvaliti sa takvim učinkom za reprezentaciju?

Poredite Messija sa Ronaldom koji je NAJMANJE pola svojih golova za reprezentaciju postigao protiv reprezentacija koje vjerovatno nikad nisu bile ni u TOP 50 reprezentacija na svijetu. Pazite sad ovo. Poredite Messija sa igračem koji je u 15 godina reprezentativne karijere postigao tek 3 gola u nokaut fazama SP-a i EURA. I sva 3 gola je dao na EURU. U nokaut fazi SP Ronaldo još nikad nije zabio niti asistirao. Na svim svjetskim prvenstvima CR u 17 utakmica ima 7 golova i 2 asistencija. Sve u grupi. S druge strane i Messi je postigao tek 4 gola u nokaut fazama SP i Copa Americe. I to sva 4 gola je dao na Copa Americi. U nokaut fazi SP Messi još nikad nije zabio ali ima barem 4 asistencije dok CR nema ništa. Na svim svjetskim prvenstvima Messi u 19 utakmica ima 6 golova i 8 asistencija. Kada se sve pogleda CR apsolutno u ničemu nije bolji od Messija u reprezentaciji na velikim takmičenjima, a da ne govorim o tome da CR još nikad nije bio ponajbolji igrač SP-a kao Messi 2014 godine i nikad nije bio najbolji igrač EURA pa čak ni od Grizmanna dok je Messi na Copa Americi bio bolji od Neymara, Sancheza, Jamesa, Suareza, Cavanija tj. u većoj konkurenciji. Messijev nastup na SP 2014 i Copa Americi 2016 bolji od bilo kojeg Ronaldovog nastupa na velikim takmičenjima u nacionalnom dresu i to je činjenica. Iako, istini za volju ni Messi nije bio puno bolji od Ronalda u nokaut fazama na velikim takmičenjima.

E da, ima jedna stvar i u kojoj je CR bolji od Messija u reprezentaciji, a to je nabijanje statistike protiv Andore, Armenije i sličnih. Gore sam napisao da je CR NAJMANJE pola svojih golova za reprezentaciju postigao protiv reprezentacija koje vjerovatno nikad nisu bile ni u TOP 50 reprezentacija na svijetu, a kakvo bi ja bio zlo, a da i o tome ne napišem nešto više :D Jbg nije mi moglo stati sve u jednom komentaru. Dakle, Ronaldo je u utakmicama protiv Latvije, Estonije, Luksemburga, Saudijske Arabije, Azarbejdžana, Egipta, Kazahstana, Armenije, Finske, Koreje, Kipra, Paname, Sjeverne Irske, Andore, Farskih otoka, Novog Zelanda, Maroka zabio čak 44 gola od 88 golova za reprezentaciju. S druge strane Messi ima samo 15 golova protiv takvih reprezentacija. 2 gola protiv Nikaragve, 3 protiv Haitija, 3 protiv Paname, 2 protiv Hong Konga, 3 protiv Guatemale i 2 protiv Alžira.

CR bolji od Messija u reprezentaciji? Gdje, u čemu, zbog čega? Naravno, bez onih standardnih komentara Ronaldo je "osvojio" EURO, a Messi ništa sa Argentinom i zato je bolji.

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 18.07.2019
17:56

6 od 9 golova na Euru 2016 . postizao je golove protiv velikih ekipa a Messi nijedan gol jacem u timu u mecu sa takmicarskim znacajem. Euro 2004 svojim golovima i asistencijama (zbog kojih je imenovan u idealni tim turnira ) je odveo ekipu do finala . 2012 sa 2 gola eleminisao Holandiju i poslao ekipu u cevrtfinale , u cetvrtfinalu gol za prolazak u polufinale gde ih je na penale izbacila silovita Spanija. 2016 2 gola i asistencija za prolazak dalje , ucesce u golu protiv Hrvatske za prolazak u cetvrtfinale, u polufinalu gol i asistencija za plasman u finale , na SP prosle godine het trik Spaniji spasivsi ekipu sramocenja protiv najveceg rivala,gol protiv Maroka cime im je doneo bodove za plasman dalje. Liga Nacija- het trik Svajcarskoj za plasman u finale (a Messi ne moze ni protiv Katra)... ko je najbolji strelac Eura? pa CR(uz to i asistent). a najbolji strelac Kope Paulo Gerrero.

avatar
Badr Hari
Wednesday, 17.07.2019
18:30

Haha, vidju pameti. Portugal bez izlizanog bi bio jedan od glavnih favorita za osvajanje CA, a Argentina bez Messija ne bi prosla grupnu fazu. Ako izlizani oslabi Portugal onoliko koliko Messi pojaca Argentinu onda bi bili egal.

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 18.07.2019
18:25

Mourinho,Simeone,Crespo,Batistuta . svi oni govore ovo samo ti pametnice nasa govoris drugo.

avatar
Di Stéfano
Wednesday, 17.07.2019
18:07

Realno je da u Portugalu ne igraju panjevi kao u Argentini

avatar
Wednesday, 17.07.2019
17:18

portugal je bolji od argentine,ali nije ni portugal sad ono nesto osvojili euro u onom sistemu pa sta i grčka je

avatar
Guti
Wednesday, 17.07.2019
19:24

Pa Talijani su ti sve jedno svjetsko i evropsko osvojili na taj način, a njih niko ne proziva. Grčka je dobro znala kakav ima tim, te su tako i igrali i osvojili. Portugal, pa je.. ga svi timovi su imali iste šanse, a Portugalci su osvojili, tako da mi jije jasno zašto jih prozivaš? Argentina je osvojila svjetsko na bizaran način, Maradona dao gol rukom i nikome ništa, kao oni najbolji i Maradona jedan najboljih igrača ikada. Svašta...
Messi je bolji od Ronalda što se tiče fudbalskog umiječa i to daleko bolji. Ali nekada nije dosta biti bolji da bi bio najbolji.
Ronaldo je bolji igrač od Messija jer jednostavno čovjek pravi svaki tim boljim.
Mogu se kladiti da kad bi Ronaldo igrao za Argentinu da bi več imao copu ili čak dve jer jednostavno čovjek može igrati u 20 formacija i postizati golove dok Mess može igrati u 1 ili 2, 3 formacije i to je to.
Ali ipak da pravim tim od počekta, radije bi ga gradio oko Messija jer kad mu daš veznu liniju iz snova, čovjek je nezaustavljiv.

avatar
Thursday, 18.07.2019
22:56

sta spominješ maradonu oni su daleko od njega po svemu gori ,a mislim na sistem od 16 ekipa na euru ,a portugal je bio 3 u grupi 2016 da je ostalo na 16 nista on nebi osvojio ,ali ta neka pravila uefe i prosirivanje ubijaju kvalitetu najjačeg natjecanja eura

avatar
riquelme
Wednesday, 17.07.2019
17:00

Lepo rece covek. Nema sta, sije ga trenutno bas za tu tiltulu u reprezentaciji. Mada i Mesija su zakopali 2-3 puta u finalu saigraci. A pogotovo one godine kada je Maradona odstranio iz ekipe 3 igraca osvajaca triplete. Umesto Zanetija igrao je Gutierez, umesto Kambiasa ona vezara i Milito je morao da ima prednost i da igra cistu 9-ku ispred Mesija i Aguera. To je godina koja je mogla da im donese SP. A posle toga he Mesi krenuo sam da slaze ekipu. Dibala ne odgovara sistemu, Ikardi ne moze zato sto je ispalio Mesijevog dobrog prijatelja itd. A ovaj turnir KA ne bih ni uzimao kao egal takmicenje sa EP. Tu nema diskusije... Mada opet i pored te prednosti zbog osvajanja EP opet mislim da ide od coveka do coveka. Vanzemaljci su i jedan i drugi. Jedan je veci talenat jedan je veci radnik i dostigli su mozda i nedostizno. Mada se tako pricalo i kada su plesali mnogi veliki majstori pa se pojavise ova dva cuda od igraca...

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 17.07.2019
16:46

Mesi za argentinu igra kao Srbi za Srbiju... bez zelje i ne daje 100% kao u klubu...

avatar
noxovac993
Wednesday, 17.07.2019
16:44

naravno da je u pravu.

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 17.07.2019
16:37

Apsolutno je u pravu, ronaldo je rodjeni pobednik koji je sposoban da sam vuce tim dok kmessija mora da vuce tim, cim je taj tim krs kmessi kmeci na sav glas kako je sve namesteno, kako je sve nepravda

avatar
Tata Messi
Wednesday, 17.07.2019
18:28

Od 2 osvojena trofeja,jedan mu doneo Eder a drugi Guades i Bernardo Silva.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 18.07.2019
16:37

A mozemo i ovako, od 0 osvojenih trofeja svaki je doneo kmessi, jel ti sad lakse hahahaha

avatar
Šicko
Wednesday, 17.07.2019
18:40

Upravo je obrnuto.

Imamo Messija koji je na SP 2014 vukao Argentinu do 4 pobjede u 7 utakmica i bio je 4 puta igrač utakmice. Svojim golovima i asistencijama im je donio pobjede protiv BiH, Irana, Nigerije i u osminifinala protiv Švicarske je nanizao nekoliko igrača u 117 minuti i asistirao je Di Mariji koji je zabio gol za prolaz dalje. U ostale 3 utakmica Messi nije imao ni gol ni asistenciju.

S druge strane imamo Ronalda koji je na zadnja 3 velika takmičenja Portugal vukao do 5 pobjeda u 16 utakmica i bio je 5 puta igrač utakmice. Svojim golovima i asistencijama im je donosio bodove/pobjede protiv Mađarske i Velsa na EURU 2016, protiv Rusije na Kupu Konfederacija 2017 i protiv Španije i Maroka na SP 2018. Dakle, ono što je Messiju bilo potrebno da napravi na samo jednom takmičenju Ronaldu su bila potrebna 3.

Ah da, Messi ne vuče, a Ronaldo vuče haha

avatar
Südkurve München
Wednesday, 17.07.2019
16:24

U pravu je covek, kakva Argentina da osvoji ovo 😂😂