Murinjo će parkirati autobus u Rimu? Ovako bi trebalo da izgleda njegova "Vučica", moguće i sa dva Srbina!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.05.2021.
10:45
Izvor: Sportske.net

Šta planira Portugalac?

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

U Italiji se i dalje priča samo o Žozeu Murinju, bacio je u drugi plan i Interovu titulu, prvu pošto je otišao sa klupe, 2010. godine.

Ređaju se informacije o listi pojačanja, dosta je nagađanja, navodno je tražio Dajer i Hojberga iz bivšeg kluba, ali malo je verovatno da će mu Danijel Livi izaći u susret.

Ono što bi moglo da se desi je dolazak Nemanje Matića jer Murinjo kao i u svim klubovima polazi od defanzivne stabilnosti, i potreban mu je lider tima poput Matića.

U Romu će verovatni stići novi golman, mada Pau Lopez ima kvalitet, Florenci se vraća sa pozajmice i Murinjo ga planira na desnoj strani. U ovom trenutku, Manćini je siguran u srcu odbrane, videćemo koji će štoper na kraju stići i da li za Smolinga ima budućnosti. Zaniolo će biti ključ, bilo da igra kao napadač u 4-5-1, jer mediji insistiraju da će Murinjo parkirati autobus u kaznenom prostoru i napraviti veoma čvrstu Romu. On ima igrače poput Veretua i Pelegrinija za takvu igru na sredini, ali i brze igrače poput El Šaravija, Turčina Undera koga će vratiti i verovatno Džastina Klajverta koji je bio na pozajmici.

Problem sa napadačem ostaje, Džeko ima velika primanja, iako Murinjo ceni Bosanca, navodno klub želi da ga se oslobodi i dovede mlađeg igrača. Nije zamrla ideja Vlahović, ali videti da porodica Fridkin plati 50 ili 60 miliona za Srbina je teško, osim ako ne pošalju nekog igrača u Firencu, ili prodaju nekoga od startera.

Kao alternativa pominje se Mauro Ikardi koji je lakša meta i mogao bi da dođe na pozajmicu sa otkupom i Rim. 

U svakom slučaju, Portugalac nema velika sredstva na raspolaganju, ali je i dalje mamac za dobre igrače, probaće da forsira mlađe, što nije bio slučaj u prethodnim klubovima, ali želi iskusna pojačanja. Pominje se i Renato Sančez iz Lila koji je našao sebe, ima još dve sezone ugovora sa "Dogama", ali bi mogao da završi u Italiji.

Mnogo je kombinacija, navodno Murinjo želi da baci sve snage na šampionat gde je cilj povratak u Ligu šampiona i plasman u Evropu, tačnije Ligu konferencija bi bilo samo opterećenje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Thursday, 06.05.2021
13:45

Sa Ikardijem, Underom, Zaniolom i eventualno Vlahovicem mogao bi da stvori mocan tim. Roma ipak nema odbranu za njegove ideje i stil igre, to im je najveci minus.