Murinjo filozofski: "Zar nikada niste čitali Hegela?"

Autor: Ivan Cvetković
petak 31.08.2018.
20:25
Izvor: Sportske.net

Trofejni stručnjak "pecnuo" i Jirgena Klopa.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo bio je vrlo neraspoložen na konferenciji za novinare, a posebno ga je pogodilo jedno pitanje.

A ono je glasilo: "Da li smatrate da ste jedan od najvećih trenera na svetu čak i kada ne biste osvojili titulu sa Junajtedom?"

Onda je usledio šou.

"Ja sam menadžer jednog od najvećih klubova na svetu i jedan od najboljih trenera na svetu. To bih bio čak i ako ne osvojim titulu u Junajtedu."

"Zar nikada niste čitali Hegela? On je rekao: 'Istina je u celovitosti, u celovitosti uvek pronađete istinu'"

"Takva pitanja nikada ne psotavljate onima koji su završili treći ili četvrti u ligi", da bi na opasku novinara da su to isto pitali i Klopa odgovorio:

"Pitali ste ga zato što nije osvojio ništa na međunarodnoj sceni i to je problem. Ja samo pričam ono što mislim, ništa više."

Portugalac sve nervozniji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 01.09.2018
09:02

Generalno,Murinjo cesto pecka Klopa,mada za to i nema nekog osnova,jer ga ovaj bas retko spominje.Osim kada ga mediji pitaju nesto vezano za Junajted.
Kao sto je ruku na srce bio slucaj ovde,ali u obrnutim ulogama.Murinjo ovde nije rekao nikakvu neistinu.Klopu zameraju bas to.Mada je Klop u vecini slucajeva vodio.."autsajdere" da se tako izjasnim.U tim svojim finalima.Izuzev mozda u finalu LE sa Seviljom.Mada je i taj sastav bio dosta diskutabilan.Ali nakon pobeda nad Junajtedom,Dortmundom i Viljarealom..nekako je kao favorit usao u duel sa Seviljom.A opet..Murinjo je kao totalni autsajder sa Portom osvojio LS.Sreca ili nesto drugo..osvojio je.Lose Murinju ide u poslednje vreme..bas lose.Njegov stil fudbala retko ko voli,ali ranije je davao rezultate.E sad..ko je veci menadzer..pitanje je ukusa.Ali oko psiholoskog dela mislim da nema prostora za polemiku.

avatar
Kuma Baba Car
Friday, 31.08.2018
22:38

Ovo samoljublje Murinja postaje bas iritantno

avatar
äxwell
Friday, 31.08.2018
22:14

Jel moguce da se hvali sa drugim mjestom prosle sezone?!To je njemu veliki uspjeh? Klop je prebacio teziste ocekivanja na LS kad je vidio da se Siti vise ne stize i na kraju je uradio pametnu stvar! Zavrsiti 2 ili 4ti je potpuno svejedno..Aj nek sada zavrsi kao drugoplasirani?! Ne, jos bolje, nek zavrsi u top4! Tako trofejan menadzer preuzeo najbogatiji klub na planeti, dobio velike pare za dovodjenje igraca i hvali se sa drugim mjestom?!Miki maus kupom? Patetika

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 01.09.2018
00:49

Klop ne zeli glavne a ni miki maus kupove, zato je i dosao u pravi klub,

avatar
MANUTD
Sunday, 02.09.2018
08:47

Cime se ti hvalis onda? Vi ni drugi niste bili pod Klopom.

avatar
mrancic
Friday, 31.08.2018
21:16

Murinjo je trener bez ideje u poslednjih par godina ali je podigao Porto,Čelzi a pogotovo Inter.Voleo bih zbog arapskih timova da Klop osvoji PL ali mislim da neće Ako je ne osvoji ove godine počeće da pada.

avatar
NIKE
Friday, 31.08.2018
21:16

Trener mjeseca Mourinho bez premca, a za igrača se troumim između Lindelofa, Davida Luiza i Mustafija.... predsjednik mjeseca veliki neponovljivi Ed Vudvord...

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 01.09.2018
11:44

Ma dominiramo,Murinjo,Lindelof i Vudvord. Vas nigde nema : )

avatar
scofield
Saturday, 01.09.2018
12:28

Nisam gledao celsi ove sezone a vidim da Luiz igra. Dal je toliko los?

avatar
La bestia negra
Friday, 31.08.2018
20:35

Samoprozvani i velika vecina navijaca Junajteda idealni spoj sto se tice Liverpula,u mislima 24/7 da li je to ljubav ili teski kompleksi to oni znaju.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 31.08.2018
21:42

Eto,ne mozemo da spavamo. Tesko da na ovom sajtu ima navijaca Junajteda koji je dovoljno star da se seca vremena kada je Liverpul dominirao engleskom. Svi mi pamtimo period u kom Liverpul nije osvojio PL i period u kojem Junajted ima bolji skor u medjusobnim duelima (mada je i ukupan skor pobeda i titula na strani Junajteda). Oni normalni i dalje postuju Liverpul i dozivljavaju ga kao najveceg rivala jer to jeste,ali ako cemo realno,zadnjih godina Celsi i Siti vise muce Junajted. Tesko da neko zbog Liverpula ima komplekse,bez ikakvog potcenjivanja.

avatar
StefMU
Sunday, 02.09.2018
02:39

Ja se secam kad sam bio klinac da su mi stariji priacli o tom legendarnom rivalitetu Junajteda i Liverpula, to mi je ostalo u secanju, od tad ih i najvise postujem od rivala i jer nisu "plastika". Dok Siti i Celzi najvise mrzim, i njih smatram kao najvece rivale Junajteda. Mada se Liverpul vraca kao ozbiljan konkurent za titulu..

avatar
Dragan BG
Saturday, 01.09.2018
10:04

Evo ti jedan primer koliko je LFCu bitan MU.94/95Kolju se Blekgburn i MU za titulu Blekgburn igara poslednje kolo sa LFC i mora dobiti da bi bili sampioni. LFC ih ladno dobija ali i MU gubi tako da Blekgburn uzima titulu.Eto ti vaznosti MU... Bez ljutnje molim.

avatar
Red blood
Saturday, 01.09.2018
09:10

Nisam ja toliko ubedjen u to da su kompleksi..bice da je nesto drugo.To je najvece rivalstvo u engleskim okvirima i tu nema price.Ali Liverpul je svih ovih godina naucio da gleda u ledja Junajtedu.Dok je ovo Djavolima jos uvek teren u kom se ne snalaze.I sada kada su dosta daleko od te borbe za titulu,uzasava ih pomisao da Liverpul ima kakve takve sanse.Mislim da je to u pitanju.Naravno,tu pre svega mislim na engleze.A ovi klinci sa sajta su samo culi za to rivalstvo i naucili da "to tako treba".Nevilov komentar proletos,da ako Junajted izgubi finale kupa,Siti osvoji titulu (koju je tad vec obezbedio),a Liverpul uzme LS,nece mu preostati nista drugo nego da se odseli negde na godinu dana bez prijema internet i telefonskih mreza najbolje odslikava to.Nije to kompleks..to je rivalstvo..mrznja..jer posle toliko godina,Junajted pada,a demon iz proslosti mozda pocinje da se vraca..

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 01.09.2018
00:52

imamo kompleks od kluba koji nam 30 godina nije konkurent za titulu, bas zanimljivo.