Murinjo i Gvardiola neprikosnoveni, u trošenju novca - Ko je rekorder?

Autor: Sportske Net
četvrtak 19.08.2021.
11:27
Izvor: Sportske.net

Razlika je mala.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Žoze Murinjo i Pep Gvardiola dva velika stručnjaka u svom poslu, ali i dvojica koja važe da vole da potroše ogromne sume kada su u pitanju pojačanja klubova na čijim su klupama. 

Između ostalog, zbog toga je neke i začudila činjenice zašto se Murinjo prihvatio posla u Romi kada "vučica" ne raspolaže tolikim novcem na koji je Portuglac navikao. Ipak je moguće da nije imao kud, posle višegodišnje turneje po britanskom Ostrvu.

Španski mediji napravili su grafik koji nam precizno može pokazati koliko su dvojica stručnjaka potrišila novca tokom svoje profesionalne menadžerske karijere. Razlika je mala, a Portugalac je ipak bio malo darežljiviji, pa je na njegovom kontu milijarda i 684 miliona evra, dok pored Gavrdiolingo imena stoji milijarda i 588 miliona evra. 

Pep je tokom godina na klupi Barselone, Bajerna i Mančester sitija, ubedljivo najviše novca potrošio u engleskom klubu, čak milijardu i 33 miliona. U Barseloni je za četiri godine i Bajerni za tri, inkasirao na pojačanja mnogo manje novca španskog i nemačkog velikana, oko 340, odnosno 200 miliona evra. 

Kada je reč o Posebnom, svakako da je sa dva mandata u Čelsiju od ukupno pet godina, tamo potrošio najviše miliona, oko 700, dok su njegova najzvučnija pojačanja i najplaćeniji transferi bili dovođenje Pola Pogbe za 105 miliona iz Juventusa i Romelua Lukakua iz Evertona za 84,7 miliona, u Mančester junajted. 

screenshot/Marca

screenshot/Marca

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke