Murinjo i Roma nastavljaju priču?

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 20.11.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Portugalac navodno želi novi ugovor.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Slavni portugalski trener Žoze Murinjo navodno želi da produži ugovor sa Romom i ostane u Rimu i pored unosnih ponuda koje ima iz Saudijske Arabije, piše italijanski "Il Tempo".

Murinjo je u Romu stigao 2021. godine i ima ugovor sa do kraja ove sezone. On je pretprošle sezone sa Romom osvojio premijerno izdanje Lige konferencija, dok je prošle sezone doveo ekipu u finale Lige Evrope, u kom je poražen od Sevilje tek nakon slabijeg izvođenja penala. Ove sezone je cilj plasman u Ligu šampiona, a postoje dva puta - preko Serije A ili Lige Evrope. Roma je loše otvorila italijansko prvenstvo i trenutno je sedma na tabeli sa 18 bodova iz 12 mečeva.

"Murinjo uživa da radi u Rimu, najviše zbog ljubavi koju mu iskazuju navijači i igrači. On zbog toga želi sada da izvrši pritisak na čelnike kluba kako bi produžio ugovor, jer oseća da ima nedovršenog posla sa ovim timom", navodi izvor blizak "Il Tempu".

Portugalski stručnjak je krajem prošle sezone bio nezadovoljan situacijom u klubu zbog neadekvatnih pojačanja, ali je u međuvremenu promenio mišljenje. Italijanski mediji navode da će konačnu reč o tome da li će Murinjo ostati u Romi doneti predsednik kluba Den Fridkin.

Murinjo je pre Rome predvodio Totenhem, Mančester junajted, Čelsi, Real, Inter, Porto i Leiriju. 

Ligu šampiona je osvajao kao trener Porta i Intera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke