Murinjo ima nedelju dana!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 07.12.2015.
12:30
Izvor: Sportske.net

Portugalac je dobio vremenski rok tokom kojeg će moći da sačuva svoj posao.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Nezadovoljstvo je sve veće, pomirljivost Žoze Murinja sa trenutnom situacijom samo pogoršava stvari.

Portugalac je nakon poraza od Bornmauta izjavio da nije siguran da njegov tim može uopšte u top šest do kraja sezone, te da je Čelsi ispao iz treke za top 4.

Plavci bi u zavisnosti od ostalih rezultata uskoro mogli da se nađu i među tri najgore ekipe u Engleskoj, a čini se da je rukovodstvo kluba izgubilo strpljenje sa Murinjom.

Kako pišu engleski mediji, Žoze Murinjo je dobio sedam dana da spasi svoj posao.

Čelsi igra sa Portom u utorak veče utakmicu koja bi potencijalno mogla da označi kraj njihovog puta u Ligi šampiona, a narednog vieknda Plavce očekuje i duel sa prvoplasiranim timom Premijer Lige, ekipom Lestera.

Ukoliko ne pobedi na oba meč, Murinjo bi od Deda Mraza trebalo da dobije otkaz na poziciji menadžera Čelsija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 07.12.2015
20:06

Murinjo je previše krut što se tiče filozofije fudbala i nikad ne rotira igrače. Gotivim ga kao lika jako, ali on nije trener na duge staze.

avatar
Selle
Tuesday, 08.12.2015
16:28

U pravu si buraz , ja ne znam samo zasto on ne smije da se otvori ni na jednoj utakmici , i ako se to nekim slucajem desi i chelsea prvi zabije gol , odma sa klupe ulazi strogi defanzivac a to sto do karaja utakmice ima 30-tak minuta to nista. Ocekivao sam vise od Mourinha , veliki sam navijac Chelseaja , ali ovo sto je on uradio ili sto nije uradio je velika bruka , moje misljenje je da bi Diego Simeone bio pravo rjesene .. to je covjek koji igra napadacki nogomet 90 minuta i to mi se svidja kod njega. Zaista ne mogu da gledam Chelsea kako igra , svaka ekipa protiv njih dominira na terenu. A tu ima i igraca koji su se previse umislili da su dobri , jedan od njih je Fabregas , koji ne moze da dobije niti jedan duel na utakmici , uz to je i prespor da bi zaustavio protivnicki napad .. Pored njega je i Oscar , koji isto nikad da dobije neki duel i koji ne smije da se usudi da ide na igraca 1v1 .. previse ga je strah .. Posle njega je Costa , koji nikako ne pomaze ekipi , samo prlja ime kluba .. Eh da su tu stameni igraci kao Lampard , Ballack , Esien , Makelele , Drogba ... a takve sam navikao da vidjam u Chelseaju , ovo sto ovi manekeni rade to je tuga .. :) KTBBFH

avatar
lakipfc
Monday, 07.12.2015
18:50

Moze da pljuje Wengera koliko hoce,al on ovo sebi nije dozvolio,da pukne 100m za prelazni rok i da se bori za opstanak...

avatar
MixEr
Monday, 07.12.2015
17:02

Murinjo je kriv samo zbog jedne stvari a to je sto je sebi dozvolio da ima i ove godine istu odbranu. Na početku sezone sam komentarisao da je najveći problem Čelzija stara odrbrana i da je jedna godina za odbrambenog igrača puno. Teri nije više ono što je bio pre pa da može da zatvara sve rupe i da koriguje sve propuste...a Kejhil nikada nije ni bio klasa. Bane očigledno ne želi da se troši za klub koji ga ne poštuje. Poslednja mu je godina ugovora a oni se prema njemu ponašaju kao da im nije značio svih ovih godina. I šta je sad, mislite da je jednostavno zaboravio da igra fudbal??? Da li stvarno jedan od najboljih bekova na svetu odjednom može da dobije amneziju i počne da toliko greši. Ja ga ne krivim. Hoće da pokaže Čelziju koliko je značajan igrač i koliko ne mogu bez njega. Matić je trenutno jedini koji nešto pokušava ali se utopio u sivilo ekipe. Murinjo je ekipu iscrpeo, oteo joj snagu za kratkoročnu dobit i ovo je posledica.

avatar
SAB
Monday, 07.12.2015
21:01

Ti znas ko je klasa? Pa Kejhil je odlican igrac, a ti kao znas zasto Ivanovic ne igra dobro ove sezone a?

avatar
MixEr
Monday, 07.12.2015
21:26

Nemam želju da se upuštam u polemiku sa tobom. Svako ima svoje mišljene i to je Ok. Ti se potrudi da kažeš nešto pametno na temu ako imaš...a ne da prozivaš druge ljude zbog svog mišljenja. Ja ti apsolutno ne branim da imaš svoje.

avatar
Mr.Special
Monday, 07.12.2015
16:58

Murinjo treba samo da pusti igrace da igraju fudbal, a ne da pokusava nesto iz kontri(ok je iz kontri, ali ne uvek), i ne da se zadovoljava sa 1-0, pusti Azara da igra fudbal i bicr bolje.

avatar
SAB
Monday, 07.12.2015
21:01

Azar voli fudbal ne voli parkiranje

avatar
Mr.Special
Thursday, 10.12.2015
01:22

Pa bas na to mislim, njega kada bi pustio Murinjo da igra fudbal bilo bi bolje

avatar
lamps8
Monday, 07.12.2015
16:35

nadam se da ce ostati trener mada ne ide samo nekako da doceka januar i stvari ce krenuti na bolje sa pa pojacanja.

avatar
The KING(guapo)
Monday, 07.12.2015
15:08

Covek nista nije promenio u sistemu igre,forira uporno iste igrace ono sto mu cela Engleska zamera sto drzi Loftus Cika na klupi a forsira Fabregasa koji tesko da sad moze u VCempionsipu da igra...Ekipa igra u sirinu samo sva igra se svodi od stopera do beka i vracanje lopte golmanu.OTKAZZZZZ

avatar
NIKE
Monday, 07.12.2015
15:01

Po meni ovo je fer ponuda, mnogo smo kvalitetniji tim od Portoa, a pogotovu od Lestera, ako nismo u stanju da u 16om kolu napravimo pomak u formi, to znači da ili trener nije u stanju da podigne formu igrača, ili igrači namjerno to ne žele. Dolaskom Klopa Liverpul je proigrao, možda i mi dolaskom da li Anćelotija ili Hidinka (moje želje), počnemo da bilježimo napredak u igri. U svakom slučaju Mourinhu hvala na dvjema titulama prošle sezone, i na svemu što je osvojio za nas u prvom mandatu, ali ovako više jednostavno ne ide. Iskreno više sam izgubio živaca u ovoj polusezoni, nego u čitavoj deceniji prije nje (govorim kao navijač Chelsea). Ekipa od 400m da sebi dozvoli da dođe Burnemut i odnese sva tri boda sa Bridža - svaka čast Romanu što odmah posle meča nije smijenio i trenera i rastjerao sve igrače.

avatar
SAB
Monday, 07.12.2015
21:03

Nije 400m vec 500m

avatar
ZGtopnik
Monday, 07.12.2015
15:00

kakav ljigavac sada ga nema nigdje po novinama, kada ide onda po svemu pljuje, kada ga nejde onda su svi krivi samo on sam nije.

avatar
Shone
Monday, 07.12.2015
14:40

Ja bi pre promenio par igraca npr. Febregas,Kosta,Oskar,mozdacak i Azara ali Murinja ne bi nikad smenio. Bilo koji trener posle njega bice klasa ispod!!! Nadam se da ce Roman imati strpljenja!

avatar
lamps8
Monday, 07.12.2015
16:33

ma menjao je tebra ali rezutata nema svi igraju ocajno.

avatar
lamps8
Monday, 07.12.2015
23:26

slazem se u timu ima mnogo spanaca i brazilaca nema nekog nemca da povuce,zato je bio dobar sirle i kada ne ide ekipi on postigne gol.

avatar
Shone
Monday, 07.12.2015
19:07

E,sve znam...jako je tesko biti navijac celsija u ovom trenutku,ali da li je zaista Murinjo jedini krivac? Procice i ova losa forma,pa ne moze da traje jos dugo,ali treba strpljenja! Izgubljeno ne moze da se nadoknadi,sta je tu je...i mislim da bi murinjo morao da ostane da ne bi ulazili u jos vecu krizu!

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 07.12.2015
14:36

Pad koji se tesko moze objasniti.Bez obzira na katastrofalne igre i dalje imaju sansu da se plasiraju u Ligu Sampiona zato sto je ove godine totalno ludo prvenstvo i niko ne osvaja mnogo bodova osim fenomenalnog Lestera.

avatar
AdrovicEsad
Monday, 07.12.2015
17:08

Sad dolaze mjeseci gdje se velike ekipe koncentrisu na prvenstvo zato nece biti velikih kikseva tek kad pocne nokaut faza moguce je ocekivati vece kikseve. Celzi bi mogao samo da profitira od povreda velikh ekipa, kao prose gdine. Ali 4pobede u 15utakmica i 6kolo LS odlucuje da li Celzi ide dalje u LS. Mislim da je red da svijet vidi ko je Murinjo, nikad nije imao igru, ogromnu srecu kako u Englesku tako Italija i Spanija. Gledao sam gdje Murinjovi protivnici prave ogromne 100% sanse i nema gola i na kraju Murinjo dobije.

avatar
bebel
Monday, 07.12.2015
14:29

dvojka na Porto je kvota 3.7...

avatar
Carina
Monday, 07.12.2015
14:15

Ali to je bilo i za utakmicu protiv Liverpula. Od tad smo pobedili jednu, igrali jednu nereseno i izgubili dve i opet nista. Poceo sam da razmisljam i o porazu od Porta, pa da bacimo sve na osvajanje LE jer osvajac ide direktno u LS. Kako mozemo i da mislimo o osvajanju LS, ako ne mozemo da pobedimo najslabiji tim na svom terenu. Ne da ne mozemo da ga dobijemo, mi od njih izgubimo. Kako Fabregas opstaje u ovom timu, nikako mi nije jasno, mozda ima neki Murinjov snimak ili nesto, ne znam...

avatar
ArsenalSmederevo
Monday, 07.12.2015
13:38

Hvala bogu da se roman opametio

avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 07.12.2015
14:50

jos i junajted da se opameti,trebo bi i arsenal ide to u premijer ligi sa tim sastavom ali u LS nas gaze vas i nas,arsenal mora pocet dovoditi top igrace tu se arsenal mora opametiti. junajted ce bez sumnje dovest top igrace jer zele u vrh da se vrate nas koci trener jer ne zna sta hoce,siti ima sastav glava boli ali los trener celziju ista stvar mou procitan.