LE - Murinjo je uspeo, Union Berlin zatvorio Tadića i završio posao!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.02.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Evo još rezultata iz Lige Evrope.

EPA-EFE/Filip Singer
EPA-EFE/Filip Singer

Povezane vesti

Roma je uspela da prođe u narednu fazu i pored slabog rezultata iz prvog meča, pošto je večeras bilo 2:0, pa je ukupnim rezultatom 2:1 tim Žozea Murinja prošao dalje protiv Salcburga. 

Spinacola je odradio najveći deo posla kod prvog gola Rome. 

Projurio je po levoj strani, poslao upotrebljiv centaršut u peterac gde je bio Beloti,a njegovo slavlje je takođe nešto o čemu treba govoriti, pao mu je kamen sa srca, kao da je osvojio Ligu šampiona. Igrao se 33. minut. 

Samo sedam minuta kasnije postavljen je konačan rezultat, Roma je povela sa 2:0 preko Dibale i ponovo je Spinacola bio taj koji je završio najveći deo posla. Nakon uspešnog duplog pasa ponovo je pretrčao svog čuvara, poslao sjajnu loptu za Dibalu koji ne greši

Roma je ukupnim rezultatom 2:1 prošla među 16 najboljih. 

Union Berlin je takođe u osmini finala Lige Evrope, oni su savladali Ajaks sa 3:1 večeras, sasvim zasluženo su se našli u narednoj rundi. Podsetimo, prvi meč je završen rezultatom 0:0. 

Tim iz prestonice Nemačke je došao do prednosti u 20. minutu iz penala posle igranja rukom, posle pregledanja snimka sudija Bengoečea je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je Knohe. 

Napadali su gosti, postigli i gol koji je poništen, opravdano zbog ofsajda, a onda na drugoj strani sjajni Juranović pogađa za velikih 2:0. 

Tek što je počelo drugo poluvreme, Kudus uspeva da smanji rezultat i da da nadu gostima da mogu makar do produžetaka, bio je to izvrstan centaršut Bergajna, ali vrlo brzo su domaći uspeli ponovo da steknu dva gola razlike i to preko Doekija. Mogao je Ajaks da smanji, imao je Kudus kolosalnu šansu, ali ništa od toga...

Tadić je bio solidan danas, ali nisu mu dozvolili previše prostora fudbaleri Uniona, a odigrao je svih 90 minuta. 

U ostalim mečevima igranim od 21 čas, Mančester junajted je savladao Barselonu, dok Ren i Šahtjor igraju produžetke. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke