Murinjo posvađao Runija i Totenhem

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 19.04.2021.
17:11
Izvor: Sportske.net

Krajnje nelogičan potez.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Nekadašnji engleski fudbaler Vejn Runi nije blagonaklono dočekao smenu Žozea Murinja u Totenhemu budući da sam njim gaji dobar odnos još iz vremena kada su sarađivali u Mančester junajtedu.

Totenhem je pomalo šokantno smenio Murinja posle sezone koja je mnogo više obećavala nego što to njen finiš pokazuje.

Sadašnjeg trenera Derbi Kauntija čudi što u severnom Londonu nisu pokazali više strpljenja i sačekali da prođe finale Liga Kupa koje Totenhem igra protiv Mančester sitija u nedelju.

"Mislim da je ludo to učiniti u nedelji kada se igra finale Liga Kupa. Jako čudan momenat za otkaz. Sigurno da bi bilo bolje da su sačekali da se utakmica završi ukoliki im je namera bila da ga smene", reagovao je Runi.

Dodao je da je Portugalac čovek koji voli da osvaja trofeje i da je odluka da se smeni utoliko čudnija što retko koji trener na svetu može da parira Pepu Gvardioli kao Murinjo.

"Totenhem ne igra najbolju sezonu i sa te tačke gledišta ludo je i veoma rizično smeniti Murinja u ovaj čas", rekao je Runi.

Zatim je o hvalospevima govorio o Murinju.

"Žoze je fantastičan trener. Jedan od najvećih koje je fudbal imao. Nažalost, njegovo vreme se završilo u Totenhemu, ali sam siguran da će se vratiti i da je već sad na meti velikih evropskih klubova", rekao je Runi.

Murinjo je odlaskom iz Totenhema prekinuo uspešnu tradiciju u Engleskoj napuštanja klubova sa makar jednim trofejom.

Glavni kandidati za njegovog nasledika su Julijan Nagelsman iz Red Bul Lajpciga i Brendan Rodžers iz Lestera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke