Murinjo prozvao igrače, otkrio šta je najveći problem Rome!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.01.2022.
21:38
Izvor: Sportske.net

Kako izaći iz zone komfora?

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Trener Roma Žoze Murinjo gledaće što pre da zaboravi večerašnji derbi protiv Juventusa pošto je tek drugi put u karijeri njegov tim poražen, a da je prethodno imao dva gola prednost.

Roma je poražena na "Olimpiku" od Juventusa sa 4:3, a pola sata pre kraja utakmice vodila je sa 3:1.

Jasno je da se to Murinju, koji je prethodih sezone senka čuvenog trenera iz doba kada je vodio Čelsi, Inter i Real Madrid, retko dešava, ali nije mu prvenac.

Prvi put je zlu sudbinu doživeo u Čelsiju početkom 2015. godine kada je njegov tim vodio sa 2:0, a na kraju je poražen sa 4:2.

Krajem te godine drugi put u karijeri smenjen je iz londonskog kluba i čini se da se više nikad nije vratio sebi.

Komentarišući poraz od Juventusa Murinjo je istakao da je to bio trenutak psihološkog pada.

"Kontrolisali smo igru 70 minuta. Tim je igrao veoma dobro i pokazao mentalitet da kontroliše igru. Usledio je psihološki pad. 3:2 nas je ubilo, zato što je Feliks imao izvanredan meč krunisan sprintom protiv Kvadrada. Izveo sam ga i zamena se pokazala loša", rekao je Murinjo posle meča.

Uperio je prst u pojedine igrače da nemaju karakter.

"Već sam rekao igračima. Da je utakmica trajala 70 minuta bio bi to izvanredan meč. Nažalost, tada se nije završila", istakao je Murinjo navodeći da u svlačionici postoje "prelepi" igrači, ali mentalno jako slabi.

Dodao je da želi da u Romi provede sve tri godine ugovora, ni dan manje i da učini tim psihički jačim i apelovao na igrače da izađu iz zone komfora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke