Murinjo već obavešten, ovo su dva moguća naslednika? Koliku će cenu morati da plati Totenhem?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 21.03.2021.
09:43
Izvor: Sportske.net

Izgleda da se stvari brzo odvijaju, u ovom trenutku sudbina Murinja visi o koncu. Ali, može li da se izvuče?

Povezane vesti

Može svakako, ali samo u jednom slučaju. Naime, Murinjo će zadržati posao u Totenhemu jedino ako uđe u top 4, odnosno izbori plasman u Ligu šampiona. Navodno mu je kroz redove to poručio i Danijel Livi, čak i da prekine 13 godina dugi niz bez trofeja u Liga kupu to neće biti dovoljno bez četvrtog mesta.

Nije da je Totenhem bez šanse na kraju krajeva Čelsi ima šest bodova više i meč više, ali su ispred "Pevaca" i drugi timovi.

Ako bi dobio večeras u Birmigemu opasnu Vilu, Totenhem bi preskočio Liverpul i Everton, mada su "Karamele" takođe odigrale 27 mečeva u šampionatu. Sa druge strane, Vest Hem ima težak meč protiv Arsenala, pa bi Murinjo mogao da bude pobednik dana i stigne na ivicu top 5.

Trka je svakako otvorena, ali ako izgubi u Birmingemu, napraviće veliki korak ka otkazu. Da ga smene sutra, morali bi da mu plate 40 miliona evra, kada se računa bruto plata Portugalca, ali svi veruju da bi Livi sačekao kraj sezone, kada će troškovi biti nešto manji.

Dva su imena u igri, jedno je Nagelsman iz Lajpciga koji je prva želja, ali biće svakako skup, ukoliko uopšte bude želeo da ode iz Nemačke. Drugo je prihvatljivije, Brendan Rodžers iz Lestera, nekada Murinjov pomoćnik i bivši trener Liverpula.

Ali, ni on sigurno neće biti jeftiniji od 10 miliona po sezoni, niti ima potrebu da napušta "Lisice" koje na kraju krajeva mogu lako do Lige šampiona, na trećem su mestu i čini se da bi trebalo da isprave propušteno prošle sezone. Uz to, finansijski bolje stoje od Totenhema, koji ima velike probleme zbog novog stadiona i praznih tribina. 

Rasplet će verovatno uslediti na kraju sezone, ali ima i mišljenja da će Murinjo ipak preživeti jer klub nema rešenje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke