Murinjo vs Bijelsa - Bitka za Ameriku!

Autor: Stefan Matić
utorak 31.01.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Ko će voditi domaćine narednog Mundijala.

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Pripreme već uveliko traju po pitanju narednog Mundijala. 

Prethodno Svetsko prvenstvo će ostati upamćeno, između ostalog, i po tome što je organizovano od strane Katara koji se upisao kao najmanja država domaćin po pitanju Mundijala. 

Naredno prvenstvo 2026. godine biće organizovano od strane tri domaćina u vidu Meksika, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Amerikanci imaju jaku infrastrukturu, ali njihov FS se nalazi u velikim nedaćama. 

"Jenkiji" su ostali bez trenera Berhaltera posle video snimka koji se proširio internetom gde vidimo kako je, sada bivši selektor, u par navrata udario svoju buduću suprugu. Video je snimljen 1991. godine kada je par bio na koledžu. Pokrenuta je istraga protiv Berhalta, ali on i dalje ostaje kao jedan od kandidata da se vrati poslu selektovanja reprezentacije svoje zemlje. 

Međutim, Amerikanci ne bi bili Amerikanci da se malo ne začini. Tamošnji mediji najavljuju kako su želje na poziciji selektora renomirani treneri poput Žozea Murinja i Marsela Bijelse. 

Portugalac je u bližoj prošlosti odbio posao selektora Portugala, želja "Posebnog" je da se fokusira na Romu, ali videćemo kakvu ponudu će izneti Amerikanci. Sa druge strane, Marselo Bijelsa je glasio za jednog od favorita preuzimanja reprezentacije Meksika, ali su u igru ušli i Amerikanci. Argentinac je bez posla od februara 2022. godine, nema potrebe pričati o njegovom uticaju i promenama koje je uneo u svet fudbala. "El Loko" je inspiracija mnogima, ali veliko je pitanje da li bi reprezentacija Amerike ispunila pre svega fizičke zahteve koje Bijelsa traži. 

Podsetimo, Bijelsa je u par navrata vodio selekciju Argentine, dok je dužnost selektora Čilea obavljao četiri godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke