Murinjova "lisičja podvala" za Romino evropsko finale, u Tirani protiv Partizanovog "dželata"!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.05.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Večeras smo dobili finaliste i premijernog izdanja Lige konferencija.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Nakon remija 1:1 u Engleskoj, Roma je savladala Lester kod kuće minimalnim rezultatom i tako obezbedila svoje treće evropsko finale u istoriji.

Ekipa Žozea Murinja je na krilima svojih navijača postigla jedini gol na meču, igrao se 11. minut susreta kada je Tejmi Abraham posle centaršuta Pelegrinija glavom savladao nemoćnog Šmajhela.

"Lisice" su krenule nešto ofanzivnije u nastavku meča, međutim "vučica" je uspela da sačuva prednost i plasira se u finale LK posle utakmice koju je vodio srpski arbitar Srđan Jovanović.

Pobedu Rimljana ispratio je i legendarni Klaudio Ranijeri koji je vodio Romu i Lester, sa kojim je osvojio Premijer ligu na šokantan način.

A tamo će se sastati sa Fejenordom koji je na Veledromu remizirao 0:0 sa Marsejom posle trijumfa od 3:2 u prvoj utakmici.

Veliki peh za domaću ekipu dogodio se u 33. minutu kada je Dimitri Paje zbog povrede morao da napusti teren, zamenio ga je Milik, a Marsej je krenuo na sve ili ništa u drugom poluvremenu.

Imao je nekoliko izglednih prilika preko Ronžijea i Lirole, na drugoj strani pretio je Sinistera, ali promene rezultata nije bilo.

Finale Lige konferencija na programu je 25. maja od 21 sat na stadionu u Tirani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke