Murinjove fore i grotlo Olimpika, prvak Italije pao u Rimu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 23.12.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Portugalac je neuništiv...

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome savladali su na domaćem Olimpiku ekipu Napolija rezultatom 2:0 u okviru 17. kola italijanske Serije A.

Izabranici Žozea Murinja dobili su "Derbi sunca" posle mnogo uzbuđenja, 11 žutih i dva crvena kartona, te pogotka rezerviste Lorenca Pelegrinija koji je prelomio meč.

"Vučica" je motivisanija ušla u utakmicu i to se videlo po dvema prilikama koje je propustio Bovo, nakon čega nije bilo promene rezultata u prvom poluvremenu.

Utakmica je obilovala kartonima, žute su dobili treneri obe ekipe Žoze Murinjo koji je imao interesantan razgovor za Hvičom Kvarachelijom i Valter Macari, dok je isključenje zaradio Politano u 66. minutu meča.

Detalj koji je odlučio pobednika dogodio se u 76. minutu kada je rezervita na ovom meču Lorenco Pelegrini posle neuspešnog pokušaja El Šaravija postigao lep pogodak i tako zapečatio sudbinu Napolitanaca u italijanskoj prestonici.

Nervoza gostiju kulminirala je u 86. minutu kada je isključen i Osimen, pa je Roma stigla i do ubedljivije pobede u samom finišu meča pošto je mrežu gostiju zatresao i Romelu Lukaku u poslednjim trenucima meča.

Domaćin je ovom pobedom preskočio upravo Napoli na tabeli Serije A i ima 28 bodova na šestoj poziciji, dok je ekipa Valtera Macarija sada sedma sa bodom manje.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke