Murinjove suze olakšanja, hoće li postati evropski unikat? Tu je i poruka za Karleta!

Autor: Ivan Cvetković
petak 06.05.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Portugalac nije krio emocije.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Žoze Murinjo je sinonim za evropska finala, to je dokazao još jednom i sinoć kada je Romi podario utakmicu za trofej u Ligi konferencija.

Ukoliko pobedi finale protiv Fejenorda, postaće prvi stručnjak koji je osvojio tri evropska trofeja, a "posebni" nije krio emocije posle trijumfa nad Lesterom, nakon poslednjeg zvižduka je i zaplakao.

"Tako sam umoran, želim da idem kući. Ovo je bila porodična pobeda. Nije izvojevana samo na terenu, niti doprinosom sa klupe, već ju je zaradio ceo stadion. Ovo je naše najveće dostignuće, ta empatija i porodična povezanost koju smo izgradili sa navijačima.

Momci su zaslužili ovo. Do kraja sezone su nam takođe ostala tri meča u Seriji A. Imali smo fantastičan put do finala, ispuštali smo bodove u Seriji A da bismo to postigli, ali sada smo tu i želimo da osvojimo Ligu konferencije", rekao je Murinjo nakon meča.

On je potom iskoristio priliku da pruži podršku svom prijatelju i kolegi Karlu Anćelotiju koji ove sezone čini neverovatne stvari sa Realom koji je pogurao do finala Lige šampiona.

"Ako mi dozvolite da pošaljem poruku mom prijatelju, velikom Karletu, rekao bih... Hajdemo obojica do trofeja", kazao je "Posebni".

Bila bi to sjajna stvar i za italijanski fudbal, ako već klubovi ne mogu do završnice najelitnijeg evropskog takmičenja...

U međuvremenu, Fejenord će odigrati veliki derbi Holandije protiv PSV, ekipa iz Ajndhovena ima imperativ pobede na gostujućem terenu ako želi da ostane u trci za titulu prvaka Holandije. Admiralbet.rs nudi sjajnu kvotu 2.90 uz bogatu ponudu opklada za ovaj meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke