"Murinjovska" pobeda Rome

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 09.10.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Taktika iznad lepote, ali sve je opravdano...

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Pobeda ekipe Rome u okviru devetog kola Serije A protiv Lećea na svom terenu rezultatom 2:1 (1:1). 

Roma je dobro počela meč, imala je više od igre protiv Lećea koji je redovna mušterija na Olimpiku. Već u šestom minutu odličan centaršut sa desne strane, najviši u skoku je bio Kris Smoling koji pogađa mrežu za 1:0

Domaćin jeste bio bolji rival u prvom poluvremenu, ali daleko od toga da gosti nisu pretili. Čekali su svoju šansu iz kontri, ali ih je dosta poremetio crveni karton koji je dobio Hjulmand već u 22. minutu utakmice. 

Ipak, to ih nije sprečilo da izjednače rezultat. 

Leće se pokazao kao dobar rival sa igračem manje, a u 39. minutu na semaforu je bilo 1:1, nakon gužve u kaznenom prostoru Rome najbolje se snašao Strefeca koji je veoma oštrim udarcem po zemlji izjednačio

Ipak, Roma već na startu drugog dela stiže do gola, Tami Abraham koji je ušao odmah na startu poluvremena je oboren u kaznenom prostoru, kontakta je bilo, a Dibala je izveo penal i pogodio. Povredio se, pa je odmah morao napolje, dok je umesto njega ušao Matić. 

Ulaskom srpskog fudbalera bilo je jasnije da će Leće još teže do gola, bio je to pravi "murinjovski" potez koji je donekle i umrtvio meč. Roma jeste bila bolji rival, imala je par šansi, ali golova više nije bilo. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke