Murinju presudila bomba Sančeza - Inter u polufinalu Kupa Italije!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 08.02.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Domaćin bez milosti za bivšeg trenera.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

U četvrtfinalu Kupa Italije Inter je na svom stadionu dočekao Romu predvođenu Žozeom Murinjom. Portugalac je tužan napustio Meacu, jer je domaćin slavio sa 2:0.

Utakmica je počela savršeno za Inter. Već u drugom minutu Perišić je odigrao dupli pas sa Sančezom i probio po levoj strani, zatim uposlio Džeka u šesnaestercu, a bosanski reprezentativac još jednom pokazao svoju klasu i doveo Inter do ranog vođstva.

Već u petom minutu domaćin je mogao da udvostruči prednost. Nikolo Barela je u svom stilu raspalio po lopti sa distance, ali je lopta završila na prečki gola Ruja Patrisija.

Roma se nekako sabrala i prvi put zapretila u 15. minutu. Mihtarijan je poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor Intera, a Danilo Damborzio umalo postigao autogol.

Ova situacija kao da je trgla goste, pa su već u 20. minutu imali novu dobru priliku. Ovoga puta šutirao je Zaniolo, ali Handanović brani.

Posle ove šanse tempo utakmice je splasnuo i do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. U 43. minutu povredio se Interov štoper Bastoni, a umesto njega u igru ušao De Fraj.

Prvu priliku u nastavku imala je Roma. Zaniolo je u 59. minutu šutirao iz okreta, ali je lopta otišla pored gola.

Ova šansa dala je dodatnu energiju Romi. Novu priliku gosti su imali u 62. minutu. Serž Oliverira je šutirao iz dajine, lopta je na putu ka golu zakačila Brozovića i promenila pravac, ali Handanović sjajno brani.

Inter se brzo trgao i uzvratio preko Barele već dva minuta kasnije. Veznjak je uputio dobar šut, ali Patrisio brani.

U 68. minutu na scenu je stupio Aleksis Sančez. Uzeo loptu na nekih 40 metara od gola Rome. Povukao napred i raspalio bombu sa oko 25 metara. Lopta je završila pravo u desno rašlje gola nemoćnog Patrisija. Đuzepe Meaca je eksplodirala, a Inter bio nadomak polufinala Kupa.

Ovaj gol ubio je utakmicu. Pa do kraja nisu viđena veća uzbuđenja.

Inter je tako obezbedio učešće u polufinalu Kupa Italije.

U ostalim parovima četvrtfinala sasataju se: Juventus - Sasuolo, Atalanta - Fiorentina i Milan - Lacio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke