Musijala postaje - SVE! U pet koraka do neviđenog ugovora!

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.09.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Plan je spreman.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Džamal Musijala dobiće ugovor kao niko do sada u Bajern Minhenu.

Doslovno, u nemačkom klubu će sve podrediti Musijali i to mu je predočeno na startu pregovora, koji su započeti nedavno.

Bild je otkrio ključne tačke i Bajernov plan da učini Musijalom zvezdom Bajern Minhena, kao nijednog igrača do sada. 

Ovo je pet ključnih tačaka u pregovorima:

1. Musijala će biti "desetka" i igrač oko kojeg će graditi ostatak tima. Tokom sastanka, čelnici Bajerna podvukli su više puta da Musijalu vide kao legitimnog naslednika Tomasa Milera. 

2. Musijala treba da postane i pokretačka snaga na internacionalnom tržištu. Sportski direktor Eberl je jasno podvukao na sastanku da vidi Musijalu kao ključno, zaštitno lice Bajerna i na marketinškom planu, posebno van Nemačke i Evrope.

3. Bajern će nastaviti da se pojačava, a Eberl i Frojnd su impresionirani kako je Musijala intenzivno razmišljao i brinuo o strukturi ekipe, a transfer Olisea iz Kristal Palasa ga je u potpunosti oduševio. U vezi sa tim, Musijala je u stalnom kontaktu sa Florijanom Vircom, a njegova obnova ugovora biće povezana i sa potencijalnom bombom iz Bajer Leverkuzena. Zamislite trio Virc-Musijala-Olise, iza Harija Kejna? 

4. Zajednički krajnji cilj je - Liga šampiona i to u kontinuitetu. Musijala je tokom sastanka jasno naglasio da mu je glavni cilj da osvoji Ligu šampiona, a potom i "Zlatna lopta", iako mu individualna priznanja nisu prioritet. Iako on načelno ima Ligu šampiona u svojoj vitrini, te 2020. bio je tek rezervista, nije mnogo igrao kao tinejdžer i nema taj osećaj da je sudelovao u osvajanju. Musijala je siguran da ako bude imao važnu ulogu u pohodu ka Ligi šampiona, ima velike šanse da osvoji i "Zlatnu loptu".

5. Plata kao poslednja i veoma važna stavka. On trenutno zarađuje oko devet miliona evra bruto, ali će dobiti znatno povećanje plate. Navodno, Bajern je spreman da mu ponudi oko 20 miliona bruto plate, koliko otprilike zarađuje i Kimih. Bajern želi da Musijala postane i jedan od najplaćenijih igrača sa posebnim bonusima i na marketinškom planu.

Sve ukazuje na to da Bajern Minhen nikada nije ovoliko "zagrizao" i da je bio primoran da povuče sve ovakve korake kako bi zadržao najveću zvezdu.

Podsetimo, Musijala ima ugovor do juna 2026. godine, što znači da narednog leta ulazi u poslednju, što nikako nije dobro ako se uzme u obzir da Real Madrid i Mančester siti vrebaju iza ćoška...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke