Musolini danas debituje za Lacio, doživeće ovacije navijača oba tima?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.10.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net

Pogrešni razlozi, ali vest je izazvala veliku pažnju na Apeninima...

Povezane vesti

U Italiji sve vrvi od naslova, videćemo hoće li debitovati Romano Musolini. Već samo prezime je intrigantno, ali Sari je za meč u Veroni pozvao mladog igrača koji ima 18 godina i igra na mestu desnog beka ili desnog veznog igrača.

Pogađate, u pitanju je praunuk Benita Musolinija ili "Dućea", sin njegove unuke Alesandre Musolini koja je bila i poslanik u italijanskom parlamentu na Berluskonijevoj listi. 

Otac mu je poznati pijanista Mauro Florijani, pa tako ima dva prezimena Florijani-Musolini, a srednje ime Laciovog fudbalera, je, pogađate Benito.

On je počeo u Romi, prešao u Lacio u 13. godini, bio na pozajmici u nižerazrednom Vigoru, a danas je prvi put pozvan za seniorski tim Lacija. 

Prezime je izazvalo buru i među navijačima, naravno simpatije severne tribine Olimpika, a kouč mladog tima Lacijala Bjankesi je rekao da ne igra prezime, da nikada nije video roditelje mladog igrača i da je član Lacija jer to zaslužuje.

Pradeda je bio član Lacija, ali ga je praktično na to nagovorio Vakari, moćni fašistički general i predsednik Rimljana, Musolini je gledao jedan meč i više nikada nije došao na stadion. On je više voleo antičke sportove, pre svea boks.

Recimo i to da bi Musolinija danas pozdravila i Veronina tribina iza gola, navijači "Skaljera" su poznati kao ekstremni desničari i imaju veliko prijateljstvo sa navijačima Lacija, pa bi iz pogrešnih razloga mladi fudbaler mogao da doživi ovacije navijača iza oba gola...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke