Na današnji dan "madridistima" se srušio svet za 117 miliona evra

Autor: Sportske Net
subota 10.07.2021.
18:10
Izvor: Sportske.net

Prošle su tri godine.

Goal/Twitter
Goal/Twitter

Povezane vesti

Bum. Eksplodirala je 10. jula 2018. bomba, čije su se posledice osetile u celoj Evropi, a najviše u Madridu. Ta eksplozivna naprava nosila je malo neuobičajen naziv: "Kristijano Ronaldo je novi igrač Juventusa". 

Sve se promenilo. Najbolji fudbaler sveta i član druge generacije "galaktikosa" više nije bio tamo gde se mislilo da će ostati do kraja svoje vrhunske karijere. 

"Zahvaljujemo se igraču koji je dokazao da je najbolji na svetu i koji je je obeležio najsvetlije fudbalske trenutke kluba i svetskog fudbala. Kristijano Ronaldo je primer profesionalizma, rada, talenta i posvećenosti. Zauvek će biti jedan od simbola kluba koji će pamtiti buduće generacije", stajalo je u saopštenju "kraljevića". 

Ovako je završena era Kristijana Ronalda u Real Madridu, i verovatno najsvetliji trenuci nekog fudbalera u toku njegove profesionalne karijere. Ipak, ne samo fudbalera, nego i svih pristalica belog dresa, jer Portugalac im je doneo 16 trofeja, uz 450 golova na 438 utakmica, od toga četiri Lige šampiona, za devet godina u prestonici Španije. Vau. 

Prešao je u Juventus za 117 miliona evra sa svim bonusima. Trnoviti put koji su čelnici Juventusa prešli da bi doveli portugalskog reprezentativca se isplatio. Nije Kristijano stao ni u "staroj dami". Za tri godine u Italiji, svojoj listi uspeha dodao je dve titule Serije A, dva Superkupa Italije i jedan italijanski Kup. Fali onaj najveći, Liga šampiona, a pitanje je da li će se dogoditi. Ronaldu, koji je protekle sezone bio najbolji strelac Serije A sa 29 golova i 36 godina, ugovor sa Juventusom ističe 2022. godine, a sve su glasnije priče da će jedan od najboljih svih vremena ponovo promeniti sredinu, mada bez zvaničnih informaciji da će se to uistinu dogoditi. 

Do tada, navijačima torinskog giganta ostaje da se nadaju da će ih vlasnik pet zlatnih lopti, trostruki najbolji igrač Evrope, dvostruki najbolji fubaler u izboru FIFA, predvoditi naredne sezone u borbi za tron Evrope. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke