Na ''Gudisonu'' kao na frontu - Trojica povređenih, Čelsiju bodovi, debi Kukurelje!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.08.2022.
20:38
Izvor: Sportske.net

Maratonska utakmica, trajala je čitavih 108 minuta.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Današnji program u okviru prvog kola engleske Premijer lige kompletirala je utakmica na ''Gudison Parku'', gde je Čelsi kao gost savladao ekipu Evertona sa 1:0.

Prvo poluvreme obeležila je bolja igra Čelsija, ali i povreda defanzivca Evertona Bena Godfrija koji je u 18. minutu morao da napusti igru, a njegovo mesto zauzeo je Holgejt. Čak osam minuta je trajala nadoknada vremena u prvom poluvremenu, baš zbog pomenute povrede i ukazivanja pomoći Godfriju.

Čelsi je u prvom delu igre izveo čak 12 kornera, ali dugo nije uspeo da nađe put do mreže domaćih.

U 42. minutu gosti su stigli do gola, ali taj pogodak nije priznat zbog ofsajda. Šutirao je Kante sa ivice kaznenog prostora, golman Pikford je izbio loptu samo do Sterlinga koji ju je prosledio u mrežu, ali se napadač Čelsija nalazio u ofsajd poziciji.

I kada je isticao sedmi minut nadoknade vremena u prvom poluvremenu, Čilvel je iznudio jedanaesterac za Čelsi. Dukure ga je oborio s leđa, a najstrožu kaznu izveo je Žoržinjo - precizno u donji desni ugao za vođstvo ''Plavaca'' od 1:0.

U nastavku je opao tempo igre, Čelsi je uspešno održavao minimalnu prednost. Everton je u 63. minutu pripretio preko Dele Alija, ali je Aspilikueta sjajno reagovao u odsudnom trenutku i otklonio opasnost.

Ponovo je bilo povreda, i to na obe strane. Prvo je u 70. minutu Jeri Mina morao van terena u ekipi Evertona, zamenio ga je Vinagre, a samo pet minuta kasnije na drugoj strani se povredio i Kulibali, koga je zamenio Španac Mark Kukurelja, najnovije Čelsijevo pojačanje.

I već u 83. minutu Kukurelja je umalo upisao i prvu asistenciju u Čelsijevom dresu. On je sa leve strane odlično centrirao za Sterlinga koji je šutirao sa desetak metara, ali lopta završava tik pored desne stative Pikfordovog gola.

Kao i na kraju prvog poluvremena kada je bilo osam minuta nadoknade vremena, i na kraju drugog se igrala maratonska nadoknada od čak deset minuta, pa kada se sve sabere ova utakmica je trajala čak 108 minuta!

Tokom te nadoknade vremena na povredu se požalio i štoper Čelsija Tijago Silva, ali je izdržao u igri do kraja meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke