Na istom mestu otkaz, ne sme opet i ista greška!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.09.2021.
23:13
Izvor: Sportske.net

Sada je kraj.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Prošle godine je u Lisabonu Kike Setijen odsvirao svoje, večeras je Ronald Kuman.

Bajern Minhen je potpisao Setijenu otkaz avgusta prošle godine u 1/4 finalu Lige šampiona, a večeras je to uradila Benfika i Ronaldu Kumanu.

Jednostavno je - Holanđanin ne sme da dočeka jutro na klupi Barselone. Istina da nije jedini krivac, ali ima najveću odgovornost na katastrofalne odluke večeras koje su dovele do ubedljivog poraza.

Barsa ne ume da igra u formaciji 3-5-2, a još manje kada je Roberto vinger. Luk de Jong je novi Kevin-Prins Boateng. Kuman je nakon pobede nad Levanteom odlučio da na klupi ostavi Oskara Mingezu i Gavija koji su bili ponajbolji u nedelju. Sa njima je mogao da igra mnogo lakše u formaciji 4-3-3. Da su Erik Garsija i Serhi Roberto u nekoj formi, ove odluke bi imale smisla, ali naprotiv. Roberto je imao stomačni virus i zato nije trenirao do ponedeljka. Erik Garsija je u očajnoj formi od dolaska, odigrao je dobro samo prvo kolo protiv Real Sosijedada. 

Na sve to, u formaciji 3-5-2 Barsa ništa nije uspela ni u prvom kolu kada je primila tri komada od Bajerna.

Katalonski mediji čak nemaju ni dilemu da li će Kuman ostati, već mu traže zamenu. Ćavi je prvi izbor, ali možda i nije. Da jeste, već bi bio  na klupi, jer ima klauzulu da može da pređe u Barsu kad god poželi. Trunka sumnje sa odugovlačnjem bi moglo da bude Laportino interesovanje da dođe Roberto Martinez, koji ne može tako lako da napusti klupu Belgije.

Na sve to, Kumanu će morati da bude plaćena odšteta od 14 miliona evra u slučaju otkaza. Ali to sada nije bitno, Lisabon je opet bio koban po trenera Barselone. Samo što sada ne sme da se ponovi ista  greška i da posle "Setijena dođe Setijen". 

Prava na grešku više nema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke